miercuri, 3 septembrie 2014

Crostoli


De gogoselele astea am auzit in luna iulie pe facebook, de la o doamna cu o rabdare de invidiat si care gateste extraordinar de bine, Simona - Lemon pie, lemonade and lemons. Pe Simona o citesc cu mare drag de ceva vreme si tare mult imi place cum arata mancarea facuta de ea ♥ O admir pentru rabdarea ei si pentru faptul ca a profitat de "lamaile" ce i le-a oferit viata si le-a transformat cu migala si maiestrie in povesti frumoase si citite cu mare drag si interes de o multime de oameni. Nu s-a lasat batuta si nici nu s-a ascuns intr-un colt sperand sa treaca neobservata, iar eu vreau sa-i dedic ei imbratisarea mea virtuala de luna aceasta, aratandu-i in acest fel ca si eu o apreciez foarte mult si ca ii admir munca ♥♥♥
Initial am fost foarte sceptica cand am citit lista scurta de ingredientele, dar am hotarat sa incerc si bine am facut. Au iesit foarte foarte bune si destul de multe, deci le recomand cu drag oricui vrea sa prepare un desert rapid si simplu. ♥♥♥

Inainte de a va arata simplitatea asta de reteta, vreau sa mai zic ca eu am incercat si sa le coc la cuptor si au iesit foarte bune si asa ♥♥♥

Ingrediente:
- 500 g faina
- 400 ml frisca lichida
- o lingurita esenta de vanilie
- ulei pentru prajit (optional )
- zahar pudra pentru ornat
- magiun pentru umplut (optional)


Intr-un bol am pus faina si am facut o gropita in mijlocul ei. In aceasta gropita am turnat o parte din frisca lichida si am inceput sa incorporez in ea faina. Restul de frisca l-am turnat putin cate putin, pana cand s-a format o coca omogena si nelimpicioasa.
Prima data am folosit o furculita, apoi am framantat cu mana.



Coca este destul de tare si se intinde un pic cam greu, dar cu putina rabdare totul este posibil. Am impartit coca in trei bucati, pentru ca ma chinuiam prea tare sa intind foaie din toata coca. Foaia trebuie sa fie cat un carton de cutie de groasa.


Am taiat mici patrate, pe care le-am taiat si pe mijloc pentru design, dar foaia poate fi taiata in orice forma doriti.
Trebuie sa aveti toate gogoselele pregatite inainte de a va apuca de prajit, deoarece se prajesc repede si nu aveti timp de alte activitati.


Le-am prajit intr-o craticioara cu ulei mult si incins, la foc mic. Sunt gata foarte repede!
Gogoselele fierbinti le-am scos pe servetete absorbante si le-am pudrat cu zahar pudra.



Sunt foarte bune si se topesc rapid de pe farfurie! ♥♥♥



Ca sa vedeti ce fain cresc la prajit, iata si o poza cu sectiune:


Am spus mai sus ca am incercat si varianta coptului. Chiar am facut si cateva cornulete umplute cu magiun de prune.



Le-am copt pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mic, pe hartie de copt, pentru aproximativ 30 minute. Cand au prins culoare la fund, au fost gata.


Fierbinti le-am pudrat cu zahar pudra.


Au fost foarte bune si in aceasta varianta, deci cine vrea sa sara peste prajitul in baie de ulei, poate coace crostoli la cuptor.
Magiunul de prune s-a potrivit de minune cu coca asta simpla, deci merita de tinut minte!


Sa ne fie de bine!

PS Imbratisarile virtuale postate pana in data de 15 septembrie vor fi gazduite cu amabilitate de Laura - Casuta Laurei. Mai multe detalii despre aceasta provocare: provocarea "Virtual Hug".

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana