luni, 21 iulie 2014

Inghetata dukan cu iaurt, ness si cacao


Am profitat de oferta de la Lidl si mi-am cumparat o masina de inghetata cu 89.99 lei. Initial nu o aveam in plan, convinsa fiind ca este doar un moft si ca pot trai in continuare si fara ea, dar laudele fetelor de pe grupurile Dukan de pe facebook la adresa ei m-au convins si am cumparat-o. Ma felicit ca am luat aceasta decizie, pentru ca masina de inghetata s-a dovedit a fi foarte utila, mai ales in serile calduroase de vara.
Trebuie precizat ca vasul masinii de inghetata trebuie tinut la congelator minim 24 ore inainte de a folosi masina, deci luati in considerare acest lucru inainte de a va apuca de inghetata!

Reteta de mai jos este primita de la Roxana Popa - o veterana a dietei Dukan, o doamna tare draga mie, cu care am intrat in contact prin intermediul grupului de dukanite de pe facebook. Este o reteta conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac daca nu folositi cacao.

Ingrediente:
- 600 g iaurt 2% grasime
- 150 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita ness
- 20 pastilute indulcitor (transformate in praf)
- 1 ou
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita esenta de nuci


Toate ingredientele le-am mixat bine intr-un bol.



Am scos vasul masinii de inghetata din congelator, l-am montat si am pornit masina. Compozitia am turnat-o incet in vas si apoi am lasat masina sa-si faca treaba.




Dupa 35 minute inghetata a fost gata.


A fost foarte buna, chiar daca mi s-a parut un pic prea apoasa. Data viitoare voi scurge iaurtul de zeama vreo doua ore inainte de al folosi la inghetata sau voi renunta la lapte.



Va dati seama cate feluri de inghetata pot face acum??? Abia astept sa incerc urmatoarea reteta!
Sa ne fie de bine!

PS Inimioarele de zahar au fost doar pentru decor!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana