joi, 17 iulie 2014

Dulceata de nuci verzi


Tare eram necajita ca nici anul acesta nu reusisem sa culeg nuci verzi pentru dulceata! Credeam ca le-a trecut timpul si renuntasem la idee. Ei bine, pe 29 iunie, cand ma intorceam din parc cu fetita si familia mea, am zarit in nucii de pe marginea drumului micile comori verzi la care visam inca de anul trecut. Initial am vrut sa le ignor, gandindu-ma ca sunt prea batrane si nu mai sunt bune pentru dulceata, dar apoi m-am apropiat mai mult de pomi si am vazut ca nucile nu erau deloc mari si nici batrane. Cu ajutorul mamei si al surorii mele, am reusit sa adun in mai putin de jumatate de ora aproximativ 120 nuci verzi si astfel am reusit anul acesta sa prepar minunea de dulceata de nuci verzi.
Nu stiu daca vremea racoroasa sau zona in care locuiesc a facut posibila culegerea nucilor verzi atat de tarziu, dar sfatul meu este sa verificati inainte sa spuneti ca este prea tarziu :)

Iata nucile culese de noi:


Ingrediente:
- aproximativ 120 nuci verzi, curatate de partea verde
- 1 kg zahar
- 750 ml apa
- 1 lamaie

Un pont pe care l-am citit si eu pe internet: curatati nucile verzi sub jet de apa si astfel mainile nu vi se vor pata!
Eu nu am avut nici macar manusi chirurgicale sau pentru curatenie, ci manusi din plastic subtirel, din aceala ce se gasesc la raionul de paine din supermarketuri, pentru pus maina pe painea neambalata. Mainile si unghiile mi-au ramas curate, asa cum le-am avut inainte sa ma apuc de curatat.



Nucile curatate de coaja le-am pus in apa rece in care am pus o lamaie feliata.
In decurs de 24 ore, nucile au stat in apa rece, pe care am avut grija sa o schimb de vreo 5 -6 ori, la interval de cateva ore.


A doua zi am fiert siropul de apa cu zahar pana s-a legat un pic.


In siropul fierbinte am pus nucile verzi si am lasat totul sa fiarba aproximativ o ora, pana cand nucile s-au inmuiat bine si siropul a devenit iar gros.



Am turnat dulceata fierbinte in borcanele curate, le-am pus capacul si am intors fiecare borcanel cu susul in jos pentru cateva minute. In acest fel borcanelele se sigileaza si dulceata se pastreaza mai bine.


Mie mi-au iesit 6 borcanele - 4 normale si doua mai mici, plus un polonic.


Delicioasa dulceata asta!!! ♥♥♥




Si uite asa, camara mea are in inventar anul acesta si dulceata de nuci verzi. Nu cred ca apuca iarna :D

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana