marți, 17 iunie 2014

Tort buturuga - dukan


Si pe repede inainte, postez si tortul meu buturuga facut pentru masa de revelion. Reteta este de rulada, adaptata de mine sa nu depășesc produsele permise, sa imi iasă si mare si mult si devreme acasă .
Bun, reteta suna asa: 

***Blat:
-3 albusuri
- 2 galbenusuri
- 1 lingura tarate ovaz
- 1 lingura gluten
- indulcitor
- 3 linguri lapte 0,1% grasime
- 1 varf cutit bicarbonat 
- esenta de lămâie
***Crema: 
- 1plic budinca de ciocolata fara zahar
- 300 ml lapte 0,1% grasime
- indulcitor
- 3 linguri sos caramel 0% zahar
 Voi daca aveti timp puteți face crema de budinca in casa, sau alta crema dupa preferinte!
***Ornat:
- 1 lingura cacao degresata

Pentru blat am folosit dubla cantitate pentru ca am facut 2 foi de rulada. 
Albusurile bătute spuma le-am amestecat cu restul de ingrediente, încet. Am turnat compozitia in tava de cuptor pe hârtie de copt si am bagat la cuptor 10-15 min la 180 grade. Am întins compozitia in aproape toată tava, lasand 2 cm in laterale ca foaia sa iasă suficient de groasa. Atenție, cand scoateti blatul sa-l puneti pe un prosop umed si sa rulați bine, abia apoi desfaceti cu grija hârtia, care la mine la una din foi sa lipit! Puneti budinca pe foi ( amandoua), rulați in folie si lăsați la frigider pana se întărește! Dupa aceea tăiati o bucata din rulada si lipiti latera l( ca in foto), presărați 1 lingura cu cacao deasupra si gata tortuletul! 
Bun si rapid! 

Mentionez ca doamna Carmen nu are blog personal, dar are pagina de facebook (Retete Dukanizate) si daca va plac retetele ei si doriti sa vedeti ce altceva a mai facut bun, va invit sa-i dati un like.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana