miercuri, 25 iunie 2014

Paste dulci cu pesmet


De foarte multa vreme nu am mai postat pe blog o reteta de post! - asa gandeam acum cateva zile in timp ce derulam indexul meu de retete. Aveam in asteptare de foarte multa vreme (vreo 2 ani!!!) reteta asta de paste dulci cu pesmet, pe care am vazut-o la Irina, asa ca am hotarat ca a venit momentul sa le prepar si eu.
Reteta de fata este una foarte simpla si foarte ieftina, iar rezultatul este unul delicios ♥

Cei care tin dieta Dukan, trebuie sa stie ca acest fel de mancare este permis la masa de sarbatoare din faza de consolidare.

Ingrediente (4 portii):
- 500g paste fainoase (eu am avut melci spiralati)
- un pachet mic de biscuiti crocanti ( Picnic sau Petit Beurre) sau cateva linguri de pesmet
- 3-4 linguri indulcitor pudra sau zahar
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 3+2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa sare


Biscuitii i-am transformat in pesmet cu ajutorul mixerului.
Intr-o oala am pus la fiert 2 litri apa. Cand apa a incept sa fiarba, am adaugat sarea, 2 linguri ulei de masline si pastele. Am fiert pastele cateva minute, pana au ajuns la consistenta dorita, apoi le-am scurs bine de apa in care au fiert, le-am clatit cu un jet de apa rece, apoi le-am lasat la scurs pana a fost gata pesmetul.


Intr-o tigaie am prajit pesmetul din biscuiti in 3 linguri de ulei de masline, pana cand si-a schimbat culoarea si a devenit aramiu.


Nu are nevoie decat de cateva minute, deci nu plecati de langa tigaie si amestecati mereu! Se poate arde foarte repede!


Pesmetul prajit l-am amestecat intr-un bol cu indulcitorul pudra si scortisoara.


La urma am adaugat pastele bine scurse de apa si am amestecat usor.


Gata! Toata lumea la masa!
Nu va spun ce incantata a fost junioara de pastele astea! I-au placut foarte mult si m-a pus sa promit ca ii voi face si saptamana viitoare.



Gustati?


Sa ne fie de bine!