duminică, 11 mai 2014

Tort "Flori delicate de migdale"


Tortul acesta a fost o comanda pentru ziua unei fetite care iubeste ciocolata. Am avut mana libera la alegerea ingredientelor si a modelului.
Pentru ca imi place sa experimentez, am hotarat sa schimb un pic blatul de tort pe care il folosesc de obicei. Ideea mea s-a dovedit a fi una buna ♥ Blatul a iesit extraordinar de bun, foarte inalt, pufos si s-a putut taia foarte usor in 4 foi. In combinatie cu cremele a rezultat o nebunie minunata de tort, de pana si eu am ramas uimita, chiar daca pe mine greu ma impresioneaza ceva.
In mod sigur voi repeta acest experiment reusit! ♥

Ingrediente:
***Blat:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 8 linguri frisca lichida
- 50 ml lapte
- 1 lingura esenta de rom
***Crema 1:
- 500 ml frisca lichida
- 270g ciocolata cu lapte
***Crema 2:
- 200 ml frisca lichida
- 90g ciocolata amaruie
***Sirop:
- 200 ml apa
- 5 linguri zahar
- 1 lingura esenta ciocolata
***Glazura 1:
- 180g ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
***Crema 3:
- 90g ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri migdale macinate
***Ornat:
- feliute migdale
- stelute colorate de zahar



Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu 4 linguri dazahar, iar galbenusurile le-am mixat cu restul ingredientelor enumerate mai sus, in lista de ingrediente, plus 4 linguri spuma de albus. Am amestecat usor cele doua compozitii si amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, captusita pe fund cu hartie de copt.
Tava am bagat-o in cuptor la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 50 minute.
Blatul l-am lasat la racit peste noapte. A doua zi l-am taiat in 4 foi.
Tot cu o seara inainte de asamblare am preparat si crema 1: intr-un castron am topit ciocolata la microunde, la putere mica. Am turnat peste ciocolata topita frisca lichida, putin cate putin, amestecand mereu. Rezulta o crema delicioasa! ♥ Am bagat castronelul in frigider peste noapte. A doua zi am mixat crema 3 minute la putere maxima, rezultand o crema spumoasa ♥


Pentru crema 2, am batut frisca spuma si am amestecat-o cu ciocolata razuita.


Pentru sirop, am amestecat bine toate ingredientele, pana s-a topit zaharul.
Asamblare:
- am asezat pe platou prima foaie de blat, am insiropat-o prin pensulare si am intins peste ea jumatate din crema 1


- am asezat a doua foaie, am insiropat-o prin pensulare si am intins peste ea toata crema 2


- am asezat a treia foaie, am insiropat-o prin pensulare si am uns-o cu restul din crema 1


- am asezat a patra foaie si am insiropat-o prin pensulare. Deasupra ei am intins glazura obtinuta in urma topirii bucatelelor de ciocolata in frisca calda.


- in glazura moale am infipt feliute de migdale, formand floricele delicate. Am presarat si stelute colorate de ciocolata



Pentru a imbraca partea laterala a tortului, am pregatit crema 3: in frisca batuta spuma am amestecat ciocolata alba razuita si migdalele maruntite.


Cu aceasta crema am uns partea laterala a tortului. La final am infipt din loc in loc stelute colorate de zahar.


Si asa a aratat tortul gata:




Prin bunavointa celei care a comandat tortul, am primit 2 poze cu tortul taiat si o feliuta pentru degustare :



A fost foarte laudat si mi s-a spus ca, daca in alti ani ii ramanea aproape jumatate de tort nemancat, de data asta abia a reusit sa-mi pastreze si mie o feliuta. Ce veste mai buna sa-ti doresti? smiley7256.gif
La multi ani Georgiana! Sa ai o viata frumoasa si sa fii mereu vesela!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana