marți, 13 mai 2014

Prajitura "Amintire de ecler" - dukan


Ei bine, prajitura asta este pe primul loc in momentul de fata in topul dulciurilor dukanite de mine pana acum! ♥♥♥
Gustul ei mi-a adus aminte de eclerele pe care le iubesc, de aceea i-am dat numele "Amintire de ecler".
Blatul creste bine si este foarte pufos ♥ Se taie foarte frumos si fara greutate.
Crema este minunata, iar glazura de deasupra, este exact "cireasa de pe tort" ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera, si reprezinta portia pe doua zile de tarate si tolerate.

Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 4 linguri indulcitor praf (sau 25 pastilute indulcitor, maruntite fin)
- 3 linguri lapte praf 1%
- 5 linguri iaurt 0.1%
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 4 linguri tarate fine ovaz (Pirifan)
- 1 lingura ness
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de cocos
***Crema:
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte 1.5%
- 3 linguri indulcitor praf (sau 20 pastilute indulcitor, maruntite fin)
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingura esenta de cocos
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 1%
- 1 lingura cacao
- 2 linguri cola zero sau apa minerala

Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, iar galbenusurile le-am mixat 1 minut cu indulcitorul, laptele praf, iaurtul, taratele de grau, taratele de ovaz, ness-ul, praful de copt si esenta de cocos.


Am amestecat usor cele doua compozitii cu ajutorul unui tel de silicon.


Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava patrata de silicon ( 23 X23 cm), pusa in prealabil intr-o tava de metal in care am turnat o cana cu apa.


Am bagat tavile la cuptor, pe raftul din mijloc, foc mediu, pentru 50 minute. Cand a fost gata, arata asa:


Am scos blatul pe un carpator de lemn si l-am lasat sa se racoreasca un pic, pana am pregatit crema. Dupa cum se observa mai jos, este bine crescut si nu s-a lasat. Frumos, nu? ♥ Mirosea minunat! ♥


Ingredientele pentru crema ( la prajitura asta am folosit indulcitor pastilute, pe care le-am maruntit fin cu un facalet):


Laptele l-am pus la incalzit pe foc mic, intr-o craticioara.
Galbenusurile le-am amestecat cu indulcitorul, esenta de cocos si amidonul de porumb.


Amestecul obtinut l-am turnat in laptele fierbinte, si am continuat fierberea, la foc mic si amestecand mereu, pana cand s-a ingrosat ca o budinca.



Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara. Blatul l-am taiat in doua foi.


Am asezat in tava prima foaie si am turnat peste ea crema fierbinte.


Peste crema am asezat a doua foaie si am apasat usor.
Intr-o cana am amestecat ingredientele pentru glazura, iar amestecul obtinut l-am intins pe suprafata prajiturii.
Probabil ati observat ca in glazura nu am pus deloc indulcitor si cand veti gusta glazura vi se va parea amara, dar va asigur ca asa trebuie sa fie si sigur o sa va placa rezultatul final smiley1653.gif, deci aveti incredere!



Am lasat prajitura la frigider peste noapte. A doua zi am scos-o foarte usor din tava, cu ajutorul foliei, apoi am inlaturat folia.
Se feliaza foarte frumos daca cutitul taie bine si este curatat dupa fiecare taietura.


O minunatie! ♥♥♥


Prajitura este inalta bine, dupa cum se observa in imaginea de mai jos:


Sper sa incercati aceasta prajitura, pentru ca merita cu adevarat!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana