miercuri, 16 aprilie 2014

Placinta de pui cu conopida


O bunatate de mancare!
Noi suntem fani conopida si o consumam atat cruda cat si gatita sau murata, deci placinta asta a fost foarte bine primita si apreciata. Modul de lucru este foarte simplu si va asigur ca si un incepator in ale bucatariei se poate descurca cu reteta asta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 800g pulpe de pui fara os si piele
- 1 conopida medie
- 2 cepe
- 1 legatura mica de patrunjel
- 5 cm radacina ghimbir
- 2 morcovi
- 1/2 telina medie
- 3 oua
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper macinat


Conopida rupta in buchetele mai mici se fierbe, apoi se scurge bine de apa.
Morcovul si telina se taie bastonase mici.
Pulpele de pui se toaca impreuna cu patrunjelul.
Ghimbirul si ceapa se taie marunt si se calesc impreuna in uleiul de masline. Cand ceapa devine sticloasa se adauga in cratita bastonasele de morcov si telina, sare si piper macinat. Se calesc toate cateva minute, amestecand des.


Se toarna jumatate de cana de apa peste legume si se lasa sa ajunga la fierbere. Se adauga carnea si se gateste pana cand isi schimba culoarea si devine albicioasa. Se mai toarna o cana de apa si se lasa sa fiarba 10 minute.


Amidonul se desface in putina apa rece si se adauga peste carne. Mancarea se mai lasa sa fiarba 5 minute apoi se opreste focul.
Conopida fiarta se zdrobeste cu o furculita si se amesteca cu ouale, putina sare si piper macinat.
Amestecul de carne cu legume se rastoarna intr-o tava cu peretii inalti (tava mea are 30 X 17 cm) si peste el se niveleaza conopida amestecata cu ou.



Tava astfel pregatita se baga in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru o ora si jumatate. Deasupra placinta prinde o culoare foarte frumoasa, aurie.


Am lasat placinta sa se racoreasca o jumatate de ora si apoi am servit-o. Se feliaza foarte frumos, dupa cum se observa in poza de mai jos:



Ne-a placut atat de mult incat am refacut reteta imediat dupa ce s-a terminat placinta. Nu am modificat nimic, doar ca in loc de pulpe de pui am folosit piept de pui fara os si piele. S-a feliat si mai frumos ♥
Au fost la fel de bune ambele variante.



Sper sa incercati si voi, pentru ca merita!
A mers foarte bine si la pachetel a doua zi ♥
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana