joi, 24 aprilie 2014

Macrou umplut cu usturoi verde


Aveam pregatite vreo doua postari cu ce-am facut de Paste, dar mi-am dat seama ca este aproape sfarsitul lunii si eu inca nu am postat reteta pregatita pentru Provocarea secreta.
In luna aprilie 2014 gazda provocarii este Monica si mi-a fost repartizat spre rasfoire blogul Sisters' Kitchen. Blogul repartizat mie a fost unul foarte interesant si marturisesc ca mi-a fost greu sa aleg un singur preparat pentru a-l reproduce. Intr-un final m-am oprit asupra retetei de macrou umplut cu usturoi verde si ma felicit pentru aceasta alegere. Macroul a fost foarte bun si toata familia a mancat cu pofta! ♥ Multumesc frumos pentru idee fetelor!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza "atac".

Ingrediente:
- 6 bucati macrou (aproximativ 2 kg)
- 6 fire usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 6 feliute lamaie
- sare si piper macinat


Macroul l-am curatat si am taiat capetele, apoi l-am spalat bine. - vorbesc la persoana I, dar operatiunea asta a facut-o de fapt sotul meu cel dragut si harnic ♥
Intr-un castronel am amestecat usturoiul verde, taiat marunt, cu uleiul de masline, o lingurita rasa de sare si un varf de lingurita piper macinat.


Am captusit cu hartie de copt o tava incapatoare si am aliniat pestii la apel.
Fiecarui macrou i-am umplut burta cu o lingura de usturoi verde si o feliuta de lamaie taiata in doua.


Am presarat pestii cu sare si piper macinat si tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 50 minute.


Sa va mai povestesc de mirosurile imbietoare si de nerabdarea cu care a fost pazit cuptorul?


Cred ca pozele sunt mai in masura sa va expuna acest aspect smiley1653.gif




Dupa cum se observa mai jos, carnea a fost patrunsa bine si a ramas suculenta. Delicios! ♥


Usor de preparat, gustos si sanatos! Sa ne fie de bine!