joi, 13 martie 2014

Pui la cuptor, marinat in sos de rosii


Inspiratie mi-a fost Ama si ale ei Pulpe la gratar in marinata de sos tomat.
Planul era sa le fac si eu tot la gratar, dar vremea nu a tinut cu noi in ziua aia si a trebuit sa fac pulpele la cuptor. Am incercat sa le coc pe gratarul pentru aragaz, dar marinata se ardea si carnea nu apuca sa se coaca si ramanea cruda. Facute la cuptor au iesit foarte bune, prin urmare postez modul de lucru pentru aducere aminte.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 pui (aproximativ 1200g)
- 200 ml sos de rosii
- 50 ml vin alb
- 5 linguri sos de soia
- 2 lingurite indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- sare si piper macinat

Puiul l-am spalat bine, l-am parlit si iar l-am spalat. L-am taiat bucati.
Intr-un castron am amestecat sosul de tomate, vinul, sosul de soia, indulcitorul, sare si piper macinat. In acest amestec am bagat bucatile de pui.
Castronul l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am bagat la frigider peste noapte.


Dupa cum am precizat la inceput, am incercat sa coc puiul pe gratarul pentru aragaz. Nu a mers, asa ca am schimbat foaia.


Am asezat bucatile de pui in tava de friptura si am turnat peste ele marinata din sos de rosii.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu pentru o ora.



Delicioasa a iesit fripturica asta! ♥ Carnita a fost frageda, iar marinata i-a dat un gust foarte bun! ♥


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana