luni, 13 ianuarie 2014

Omleta la cuptor


Recunosc, anul trecut pe vremea asta nici nu concepeam sa mananc de dimineata. Azi insa nu concep sa-mi incep ziua fara un mic-dejun satios. Si ce mananca omul in general de dimineata? Oua! In cazul meu o omleta coapta in cuptor.
Omleta se poate face si doar cu albusuri, daca aveti probleme cu colesterolul.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente pentru doua portii:
- 5 oua
- pastrama piept de pui - 6 felii
- parizer de pui (eu am folosit Wudy) - 3 felii
- branza de vaci 1% grasime ( eu am folosit Romfulda)
- 1 ardei gras mare si verde

Bineinteles ca puteti pune orice altceva, deci nu va cramponati de ingredientele date de mine mai sus.
Am batut bine ouale cu un tel si am taiat in bucati potrivite carnea, branza de vaci si ardeiul gras. Le-am amestecat toate si am turnat totul intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm), pusa in prealabil intr-o tava de metal pentru o manevrare mai usoara.


Daca branza de vaci folosita de voi este moale, nu ca o telemea cum am avut eu, puteti fie sa o amestecati cu oul de la inceput, fie o puneti la sfarsit in tava, din loc in loc, cu o lingurita.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute. Daca este inchegata, atunci este gata.


Se taie foarte usor si este foarte buna.


Eu am servit-o alaturi de ardei umplut cu pasta de branza si putina carnita de curcan din conserva. Foarte bun totul!


Iata si branza de vaci folosita de mine:


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana