luni, 6 ianuarie 2014

Musaca de pleurotus si piept de pui


Pe acest blog am mai multe versiuni de musaca: Musaca de ciuperci cu carne de curcanMusaca dietetica de vinete, Musaca cu cartofi si carne. Pentru ca este un preparat care permite numeroase modificari dupa bunul plac al cerui care o prepara, in mod sigur colectia mea de mucascale se va mari in mod constant.
Am avut-o pe junioara ajutor de nadejde. De fapt ea a facut aproape totul, deci eu am fost ajutorul ei. Va dati seama cat de " greu" este de preparat smiley1653.gif
Musacaua a iesit foarte buna! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1.5 kg pleurotus
- 2 bucati piept de pui (aprox. 1kg)
- 1 ardei gras verde mare
- 1 radacina de telina, potrivit de mare
- 2 cepe
- 1 plic condimente pentru pui ( eu am folosit Galeo)
- 250g branza de vaci
- 3 oua
- 60 ml lapte 1.5% grasime


Junioara a gasit o metoda ingenioasa de a nu plange cand toaca ceapa smiley1653.gif


A tocat la masina pieptul de pui impreuna cu legumele. In compozitia obtinuta a amestecat bine condimentele pentru pui.
Intr-o tava inalta, 20 X 30 cm, captusita cu hartie de copt, a asezat un strat de pleurotus. Peste ciuperci a nivelat compozitia de carne cu legume.


Peste carne a asezat un alt strat de pleurotus.


Intr-un castronel a batut cu o furculita cele trei oua cu branza de vaci si cu laptele. Amestecul obtinut l-a turnat cu lingura pe toata suprafata musacalei.



Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 50 minute. Deasupra prinde o crusta frumoasa.


Se feliaza foarte frumos si este delicioasa! ♥♥♥



Multumim junioarei pentru masa! A fost buna si gustoasa! ♥


Sa ne fie de bine!