miercuri, 22 ianuarie 2014

Mini-clatite cu chimen


Gazda provocarii "Dulce Romanie" din luna ianuarie 2014 este Corina - Pofta vine gatind.
Temele propuse de Corina sunt: naut/linte si clatite. Eu deocamdata nu am voie sa mananc nici naut si nici linte, deci ma voi prezenta la parada cu niste clatitute delicioase cu seminte de chimen. Sunt foarte usor de facut si super bune!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.

Ingrediente (10-12 clatitute):
- 2 oua
- 2 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- 1 lingura cu varf branza de vaci 0,2% grasime
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita seminte chimen


Intr-un castronel am batut ouale cu o furculita, apoi am adaugat taratele de ovaz, branza de vaci, sarea si semintele de chimen si am amestecat bine.


Intr-o tigaie anti-aderenta, pusa pe foc mediu, am copt clatitute mici. Fiecare clatituta este formata dintr-o lingura de compozitie.


In momentul in care la suprafata clatitutelor apar bule mici, cu ajutorul unei palete de silicon le-am intors si pe partea cealalta. Au nevoie de aproximativ 1 minut pe fiecare parte, deci trebuie supravegheate cu atentie.


Si iata si recolta totala:


Sunt foarte bune si aromate, iar alaturi de un iaurt sau un kefir constituie un mic-dejun satios si gustos. De asemenea pot fi folosite drept feliute de paine si pot fi unse cu pasta de peste, icre, salata de vinete, zacusca, crema de branza, etc Bineinteles ca sunt o idee minunata si pentru pachetelul de la serviciu/scoala.


Iata si o poza chinuita cu sectiunea unei clatitute:


Delicioase, ieftine si rapide!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana