Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2013

Retrospectiva 2013

Incet dar sigur am ajuns la ultima postare a anului 2013. Foarte repede a trecut anul acesta!!!
 Fiind ultima postare din acest an, m-am gandit sa fac un bilat al anului 2013 si sa trec in revista cele mai importante schimbari.
2013 nu a inceput prea bine pentru noi, pentru ca eram intr-o situatie financiara destul de precara. Am reusit totusi sa ne pastram optimismul si sa ne gandim la lucruri bune, iar asta ne-a ajutat foarte mult. Aceasta incercare ne-a unit mai mult si am invatat ca nu ne trebuie prea multe ca sa fim fericiti. Am mai invatat sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem si am incetat sa ne plangem de mila. Pot spune ca asta a fost cea mai importanta modificare in bine de anul asta.
 La inceputul verii situatia financiara ni s-a imbunatatit vizibil. Am reusit sa ne ducem la capat toate planurile pe care ni le-am facut si chiar am lichidat o rata la banca.
Anul acesta a fost unul favorabil si pentru schimbarea personala ce mi-o doream de foarte multa vreme. Incercam de …

Sprot copt la cuptor

Daca zic ca asta este o reteta, atunci si curcile vor rade de mine. Prin urmare nu o sa-i zic reteta ci mod de a prepara un aperitiv gustos si satios. Pestele pregatit astfel merge de minune la cina, la mic-dejun, la mese intre prieteni, ba chiar si la mese festive. Langa el puteti adauga un sos de iaurt cu usturoi sau pur si simplu ii stropiti cu putina zeama de lamaie ♥ Poate il luati in considerare pentru masa de Revelion, mai ales ca de Revelion se mananca peste.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din Atac si cu dieta Montignac - faza I.
Dar sa las elogiile si sa va zic ce trebuie sa faceti.

Ingrediente:
- 1 punga sprot congelat (1kg a avut punga mea)
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi

Pestele nu trebuie decongelat inainte!
Intr-o tava putin adanca, captusita cu hartie de copt am turnat pestisorii congelati. Am presarat peste ei sare, piper macinat si praf de usturoi.



Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus,…

Salata de icre Dukan

Craciun fericit tuturor!
Sper ca Mosul v-a adus exact ce v-ati dorit si ca acest Craciun este cel mai frumos din toate de pana acum!
Eu trebuie sa ma tin de plan cu postarile pe blog, prin urmare iata-ma in ziua de Craciun cu reteta de salata de icre Dukan. Se face foarte repede si este foarte gustoasa! Nici nu zici ca nu are nici un strop de ulei in compozitie!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din Atac.

Ingrediente:
- 2 linguri cu varf de icre curatate de pielita
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri tarate fine de ovaz
- 1/2 plic gelatina
- 1 ceapa mica

Taratele de ovaz le-am fiert in 150ml apa, pana au ajuns la consistenta grisului.
Gelatina am pus-o la hidratat in 100ml apa rece.
Am mixat bine o lingura de icre cu crema de branza si in acest amestec am adaugat taratele de ovaz fierte. Am mai mixat 2 minute, apoi am adaugat restul de icre si ceapa taiata marunt si am amestecat usor.
Am topit gelatina hidratata pe baie de aburi si am t…

Cheesecake cu dovleac

Chiar daca este ultima luna din an si sarbatorile bat la usa, nu am uitat de Provocarea Secreta. Luna aceasta repartizarile au fost facute de Kadia, iar blogul repartizat mie a fost Enjoy Dessert 
Paula are un blog foarte bine structurat, plin de retete apetisante si poze minunate. Mi-a fost foarte greu sa ma opresc la o singura reteta, prin urmare am aplicat metoda "fa ceva cu ce ai deja cumparat". De data asta a trebuit sa caut o reteta la care sa folosesc o dulma (dovleac placintar) care ma astepta cuminte in frigider sa o bag in seama. Reteta aleasa a fost Cheesecake cu dovleac copt. Din cauza dietei pe care o urmez, am fost nevoita sa transform reteta Paulei intr-o reteta conforma, dar nu mi-a fost deloc greu sa fac asta, deoarece reteta este foarte simpla si permite astfel de modificari. Practic am renuntat la blat si la glazura si am copt doar umplutura, un pic simplificata. A iesit foarte buna budinca asta!
Multumesc Paula pentru idee!
Reteta de fata este conforma c…

Sarmale din pulpe de pui

Vine Craciunul si Craciun fara sarmale nu concepem! Bine, dar esti la dieta! - mi-ar striga in gura mare toata lumea. Si ce daca! Fac sarmale conforme cu dieta! - le-as raspunde eu mandra si cu gura pana la urechi.
Nu stiu daca va mai amintiti, dar eu am mai postat o reteta de sarmale dietetice, sarmale din carne de vita cu varza murata, deci nu sunt la prima incercare de acest gen. De data asta insa vin cu minunatele astea, care va jur cu mana pe inima ca sunt DELICIOASE! Incercati si n-o sa va para rau!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 2 verze murate (aproximativ 2kg)
- 1kg pulpe de pui desosate si fara piele
- 2 dovlecei potriviti ( eu am avut zucchini - 400g)
- 1 ceapa mare
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion - 400g
- 1 bucata muschi proaspat de porc fara grasime - 1kg
- sare, piper macinat, mix ierburi italiene, foi de dafin


Prima data am ales foile de varza si le-am taiat cat de cat la fel. Restul de varza…

Petrecere "Micii cofetari" - Teodora la 9 ani

Anul acesta pruncuta mea a implinit 9 ani!
 Doamne, unde se duc zilele? Parca mai ieri ii dadeam sa suga si ne hlizeam la fiecare cuvant nou pe care incerca sa-l rosteasca! Acum este o domnisoara in toata regula, cu fite si talente, asa cum scrie la carte.
Este un copil destept, pupacios si simtitor. Stie exact ce vrea si nu se sfieste sa-si exprime punctul de vedere. Este un bun negociator si nu pierde nici macar o ocazie de a negocia. Ii place sa fie alintata, laudata si sa comande, nu-i place sa citeasca si sa rada cineva de ea, ii place sa ma ajute la bucatarie si nu-i place sa-si faca curat in camera. Are 143 cm inaltime si a hotarat ca-si lasa parul lung pana la talie.
La multi ani pruncuta draga!!! Sa ai o viata frumoasa si plina de zambete!!! Te iubim mult!!!

Ziua ei de nastere a picat intr-o miercuri, zi de scoala, prin urmare am trezit-o din somnicul dulce cu un ecler cu ciocolata si cantandu-i "La multi ani". A fost foarte surprinsa, pentru ca niciodata pana acum…