luni, 30 decembrie 2013

Retrospectiva 2013



Incet dar sigur am ajuns la ultima postare a anului 2013. Foarte repede a trecut anul acesta!!!
 Fiind ultima postare din acest an, m-am gandit sa fac un bilat al anului 2013 si sa trec in revista cele mai importante schimbari.
2013 nu a inceput prea bine pentru noi, pentru ca eram intr-o situatie financiara destul de precara. Am reusit totusi sa ne pastram optimismul si sa ne gandim la lucruri bune, iar asta ne-a ajutat foarte mult. Aceasta incercare ne-a unit mai mult si am invatat ca nu ne trebuie prea multe ca sa fim fericiti. Am mai invatat sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem si am incetat sa ne plangem de mila. Pot spune ca asta a fost cea mai importanta modificare in bine de anul asta.
 La inceputul verii situatia financiara ni s-a imbunatatit vizibil. Am reusit sa ne ducem la capat toate planurile pe care ni le-am facut si chiar am lichidat o rata la banca.
Anul acesta a fost unul favorabil si pentru schimbarea personala ce mi-o doream de foarte multa vreme. Incercam de foarte mult timp sa slabesc si pana anul acesta nu am prea avut rezultate. Acum sunt total transformata si chiar daca inca nu am ajuns la greutatea mea optima, sunt un alt om. Frustrarile, lipsa de incredere si durerile de spate au disparut, iar in locul lor am primit incredere nelimitata, mandrie si energie.
 Si pentru blog a fost un an bun! Sunt foarte mandra ca am reusit sa ma tin de promisiunea ce mi-am facut-o la inceputul anului, de a posta 13 reteta in fiecare luna. Am reusit de asemenea sa prepar foarte multe retete noi si sa particip la provocarile lunare din blogosfera. In plus am lansat si eu o provocare de blog, numita Virtual hug, care sper sa aibe cat mai multi participanti in fiecare luna.
2014 se anunta a fi un an in care vom lua cateva hotarari importante si imi doresc sa fie un an bun pentru aceste decizii.
Va multumesc pentru sustinere, ganduri bune si vorbe frumoase! Sa aveti un an vesel si plin de clipe memorabile!

Cu drag,
Cristina Pana

vineri, 27 decembrie 2013

Sprot copt la cuptor


Daca zic ca asta este o reteta, atunci si curcile vor rade de mine. Prin urmare nu o sa-i zic reteta ci mod de a prepara un aperitiv gustos si satios. Pestele pregatit astfel merge de minune la cina, la mic-dejun, la mese intre prieteni, ba chiar si la mese festive. Langa el puteti adauga un sos de iaurt cu usturoi sau pur si simplu ii stropiti cu putina zeama de lamaie ♥ Poate il luati in considerare pentru masa de Revelion, mai ales ca de Revelion se mananca peste.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din Atac si cu dieta Montignac - faza I.
Dar sa las elogiile si sa va zic ce trebuie sa faceti.

Ingrediente:
- 1 punga sprot congelat (1kg a avut punga mea)
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi

Pestele nu trebuie decongelat inainte!
Intr-o tava putin adanca, captusita cu hartie de copt am turnat pestisorii congelati. Am presarat peste ei sare, piper macinat si praf de usturoi.



Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc moderat spre mare, pentru aproximativ o ora si jumatate. Nu trebuie intorsi, nu trebuie paziti. Vor deveni toti un pic crocanti si vor prinde culoare aramie. ♥
Atat! E greu? Nu!
Tare buni mai sunt! ♥
Sa ne fie de bine!

miercuri, 25 decembrie 2013

Salata de icre Dukan


Craciun fericit tuturor!
Sper ca Mosul v-a adus exact ce v-ati dorit si ca acest Craciun este cel mai frumos din toate de pana acum!
Eu trebuie sa ma tin de plan cu postarile pe blog, prin urmare iata-ma in ziua de Craciun cu reteta de salata de icre Dukan. Se face foarte repede si este foarte gustoasa! Nici nu zici ca nu are nici un strop de ulei in compozitie!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din Atac.

Ingrediente:
- 2 linguri cu varf de icre curatate de pielita
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri tarate fine de ovaz
- 1/2 plic gelatina
- 1 ceapa mica

Taratele de ovaz le-am fiert in 150ml apa, pana au ajuns la consistenta grisului.
Gelatina am pus-o la hidratat in 100ml apa rece.
Am mixat bine o lingura de icre cu crema de branza si in acest amestec am adaugat taratele de ovaz fierte. Am mai mixat 2 minute, apoi am adaugat restul de icre si ceapa taiata marunt si am amestecat usor.
Am topit gelatina hidratata pe baie de aburi si am turnat lichidul caldut peste icre. Gelatina nu trebuie sa fiarba! Prin fierbere isi pierde proprietatea de coagulare!
Dupa ce am amestecat iar totul, usor de data asta, am bagat castronul la frigider peste noapte.
A doua zi am avut o cantitate considerabila de salata de icre delicioasa. ♥ Am servit-o pe feliute de castravete si nimeni nu si-a dat seama ca nu contine ulei. A fost un aperitiv foarte apreciat! ♥



Sa ne fie de bine!

luni, 23 decembrie 2013

Cheesecake cu dovleac


Chiar daca este ultima luna din an si sarbatorile bat la usa, nu am uitat de Provocarea Secreta. Luna aceasta repartizarile au fost facute de Kadia, iar blogul repartizat mie a fost Enjoy Dessert 
Paula are un blog foarte bine structurat, plin de retete apetisante si poze minunate. Mi-a fost foarte greu sa ma opresc la o singura reteta, prin urmare am aplicat metoda "fa ceva cu ce ai deja cumparat". De data asta a trebuit sa caut o reteta la care sa folosesc o dulma (dovleac placintar) care ma astepta cuminte in frigider sa o bag in seama. Reteta aleasa a fost Cheesecake cu dovleac copt. Din cauza dietei pe care o urmez, am fost nevoita sa transform reteta Paulei intr-o reteta conforma, dar nu mi-a fost deloc greu sa fac asta, deoarece reteta este foarte simpla si permite astfel de modificari. Practic am renuntat la blat si la glazura si am copt doar umplutura, un pic simplificata. A iesit foarte buna budinca asta!
Multumesc Paula pentru idee!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand din croaziera.

Ingrediente:
- 500g dulma razuita
- 750g crema de branza 0,2% grasime
- 5 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 1 lingura esenta vanilie
- 3 oua (eu am folosit 4 oua mai mici)
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 lingura amidon (eu am folosit Gustin)


Intr-un bol am mixat cu blenderul crema de branza cu indulcitorul. In acest amestec am incoporat ouale, unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare ou adaugat.


La urma am adaugat esenta de vanilie, dulmaua razuita, scortisoara si amidonul. Am mixat 1 minut.



Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon, cu diametrul de 23 cm. Tava de silicon am pus-o intr-o tava inalta in care am turnat in prealabil doua cani cu apa.


"Constructia" asta am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare. Cand budinca a capatat la suprafata o culoare rumena, a fost gata. La mine a durat aproximativ o ora si jumatate.


Am lasat budinca sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am rasturnat-o pe un platou.


Se feliaza foarte frumos!


Moale, densa, parfumata si delicioasa - astea sunt cuvintele care descriu cel mai bine budinca asta cu dovleac.



Tin sa precizez ca, chiar daca am folosit dulma cruda, nu coapta in prealabil asa cum recomanda Paula, budinca a iesit foarte fina si parfumata. Are timp berechet sa se coaca, deci nu am considerat ca fac o prea mare greseala daca sar peste partea cu coptul dovleacului. Rezultatul mi-a confirmat teoria, deci pot afirma cu tarie ca merge foarte bine si asa!
Familia si musafirii au laudat acest desert, deci nu ezitati sa incercati si voi reteta de fata.
Sa ne fie de bine!

vineri, 20 decembrie 2013

Sarmale din pulpe de pui


Vine Craciunul si Craciun fara sarmale nu concepem! Bine, dar esti la dieta! - mi-ar striga in gura mare toata lumea. Si ce daca! Fac sarmale conforme cu dieta! - le-as raspunde eu mandra si cu gura pana la urechi.
Nu stiu daca va mai amintiti, dar eu am mai postat o reteta de sarmale dietetice, sarmale din carne de vita cu varza murata, deci nu sunt la prima incercare de acest gen. De data asta insa vin cu minunatele astea, care va jur cu mana pe inima ca sunt DELICIOASE! Incercati si n-o sa va para rau!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 2 verze murate (aproximativ 2kg)
- 1kg pulpe de pui desosate si fara piele
- 2 dovlecei potriviti ( eu am avut zucchini - 400g)
- 1 ceapa mare
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion - 400g
- 1 bucata muschi proaspat de porc fara grasime - 1kg
- sare, piper macinat, mix ierburi italiene, foi de dafin


Prima data am ales foile de varza si le-am taiat cat de cat la fel. Restul de varza am taiat-o marunt si am lasat-o intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama.
Pulpele de pui le-am dat prin masina de tocat impreuna cu ceapa si zucchini cu tot cu coaja. Am asezonat amestecul cu sare, piper macinat si o lingura mix de ierburi italiene.


Am format sarmalutele, adica sarmaloaiele - in Ardeal nu se fac sarmalute mititele ca in Dobrogea.



Intr-o cratita inalta si incapatoare am pus un strat de varza murata taiata marunt si peste ea am pus muschiul de porc. L-am acoperit cu alt strat de varza murata, peste care am presarat ierburi italiene si am turnat continutul conservei de cubulete de rosii in bulion. Am asezat apoi sarmalele.


Am acoperit totul cu un strat de varza murata si am presarat iar ierburi. Am adaugat si frunzele de dafin.
Am turnat apa cat sa sa le cuprinda pe toate si am bagat oala, acoperita cu un capac, in cuptor, la foc mic, pentru 2 ore.


Mirosul ne-a zapacit pe toti si ne-a facut nerabdatori, dar asteptarea a meritat. Sarmalele au fost minunate!



Se pot servi doar cu ardei iute sau se poate adauga iaurt cremos deasupra. Si intr-un fel si-n celalat, sunt foarte bune! Unde mai pui ca rezulta practic doua feluri de mancare: sarmale si friptura de porc cu garnitura de varza calita.

Particip cu aceasta reteta la proiectul "Retete de Craciun de la bloggeri" , proiect la care mai participa si urmatoarele bloguri:

Iolanda si Georgiana Voinea - Muschi de porc la cuptor
Dana Aphextwinz - Retete de Craciun
Adriana Lucia Mara - Tort dobos
Daiana si Cosmin - Biscuitii "Aur de storo"
Elena Toma - Cozonac special
Gina Bradea - Poveste de Craciun
Lili Liliana - Fursecuri Anastasia
Cerasela Badr El-Din - Fursecuri Stollen
Alexandra ButnariHomemade Ferrero Rocher
Iuliana Florentina Avram - Turta dulce
Lacrimioara Mihaela - Cozonac pufos cu crema de nuca
Laura şi Liana - Biscuiti cu scortisoara
Andreea Denisa - Sarmalute
Ioana Tone - Trufe din ciocolata
Doina Varga - Bomboane de pom
Laura - Casuta de turta dulce
Geta Cipaianu - Stollen
Dana Burlacu Visternicu - Julfa sau Pelincile Domnului
Didi - Biscuiti cu lamaie
Laura LaurentiuBiscuiti cu cocos si caramel
SimonaFructe deghizate

miercuri, 18 decembrie 2013

Petrecere "Micii cofetari" - Teodora la 9 ani


Anul acesta pruncuta mea a implinit 9 ani!
 Doamne, unde se duc zilele? Parca mai ieri ii dadeam sa suga si ne hlizeam la fiecare cuvant nou pe care incerca sa-l rosteasca! Acum este o domnisoara in toata regula, cu fite si talente, asa cum scrie la carte.
Este un copil destept, pupacios si simtitor. Stie exact ce vrea si nu se sfieste sa-si exprime punctul de vedere. Este un bun negociator si nu pierde nici macar o ocazie de a negocia. Ii place sa fie alintata, laudata si sa comande, nu-i place sa citeasca si sa rada cineva de ea, ii place sa ma ajute la bucatarie si nu-i place sa-si faca curat in camera. Are 143 cm inaltime si a hotarat ca-si lasa parul lung pana la talie.
La multi ani pruncuta draga!!! Sa ai o viata frumoasa si plina de zambete!!! Te iubim mult!!!

Ziua ei de nastere a picat intr-o miercuri, zi de scoala, prin urmare am trezit-o din somnicul dulce cu un ecler cu ciocolata si cantandu-i "La multi ani". A fost foarte surprinsa, pentru ca niciodata pana acum nu am facut asta de ziua ei! Iata si fetisoara somnoroasa dar cu zambet larg:


Petrecerea de ziua ei am programat-o pentru sambata imediat urmatoare si a avut tema "Micii cofetari".
A avut 4 prieteni de varsta ei invitati (Iulia, Georgiana, Adriana, Mihai), plus o gramada de adulti insotitori.
In camera ei am pregatit cateva gustarele: soricei din triunghiuri de branza topita, chiftelute de pui coapte la cuptor, tartine cu unt, pastrama de pui si castravete, mini-frigarui din sunca de curcan, cascaval si ardei gras, covrigei cu sare si stiksuri cu susan. Am mai pus si o galetusa cu bomboane pe bat.



Tortul urmau sa si-l orneze singuri, prin urmare am copt un blat mare din care am decupat blaturi rotunde, mici. Stativele pentru tortulete le-am obtinut lipind farfuriute de plastic de paharele de plastic, intoarse cu fundul in sus.


Am pregatit 4 castroane cu creme diferite (vanilie, lamaie, ciocolata si ciocolata amaruie), un tub de frisca si cateva paharele cu ornamente pentru prajituri.
Bineinteles ca si adultii au vrut sa-si faca singuri tortul, prin urmare tortul cel mare pregatit pentru ei a ramas neatins in frigider.
Toata lumea s-a apucat de treaba. Fiecare a folosit ce a vrut si a facut cum l-a taiat capul.
















A fost o distractie pe cinste!
Multa crema a ajuns direct pe sortulele si direct in gura, dar tortuletele au iesit foarte frumoase si vesele.
Teodora a crezut ca toata lumea a uitat ca trebuie sa-i cantam "La multi ani", asa ca s-a dus la bucatarie si si-a pus noua lumanarele pe tortuletul ei. Le-a aprins si a venit cu tortuletul in sufragerie, unde era toata lumea. A stins lumina si ne-a intrebat: "Chiar nimeni nu-mi canta?"




La petrecerea asta a fost mult dans si multe rasete ♥ A iesit foarte frumoasa! ♥
A doua zi junioara a ornat si tortul cel mare, cel care fusese pregatit pentru petrecerea ei si care ramasese in frigider neatins.






Frumos, nu?
Si uite asa ne-am distrat noi la petrecerea de 9 ani a Teodorei ♥

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape