vineri, 29 noiembrie 2013

Supa cu taitei copti


Supica asta a fost atat de buna si satioasa, ca parca nici mie nu-mi venea a crede! Se prepara foarte usor, chiar si de un incepator in ale bucatariei. Neaparat sa incercati!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 pulpa intreaga de pui
- 1 morcov
- 1/2 telina mica
- 1 legatura patrunjel verde
- sare si piper macinat
***Taitei:
- 3 oua
- 1 lingura tarate ovaz fine (recomand Pirifan)
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva (gasiti la Plafar)

Am pus la fiert in 2 litri de apa pulpa de pui, la foc mic. Am spumuit ori de cate ori a fost nevoie. Am adaugat si radacinoasele taiate marunt, sare si piper macinat.


Cand carnea a fost fiarta, am scos pulpa din oala si am inlaturat pielea si oasele. Carnea am taiat-o marunt si am bagat-o iar in supa.
Intre timp am pregatit taiteii: am batut ouale intr-un castronel si am incorporat in ele fulgii de drojdie inactiva si taratele de ovaz. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (29 X26 cm).



Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pentru 20 minute si am obtinut un blat subtire.


Am taiat blatul in jumatate pe lungime si apoi in taitei pe latime. Taiteii i-am adaugat in supa si i-am lasat sa fiarba 3 minute.



Am oprit focul si am adaugat patrunjelul taiat marunt.


Am servit supa fierbinte si tare ne-a mai placut.



Sa ne fie de bine!

miercuri, 27 noiembrie 2013

Pui cu ciuperci si ghimbir


Mancarica asta este rezultatul unei alaturari de ingrediente pe care le aveam la indemana. Pentru ca a iesit foarte buna, o afisez pe blog pentru inspiratie ulterioara si aducere aminte. Se prepara la foc mare si rapid, deci va sfatuiesc sa aveti toate ingredientele pregatite, taiate si la indemana.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 kg piept de pui cu os, fara piele (taiat in bucati potrivite, cu tot cu os)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 cepe
- 5 cm radacina ghimbir
- 3 catei usturoi
- 1/2 kg ciuperci
- 2 linguri sos soia light
- 2 castraveti


Am pus uleiul in wok, la foc mare si am calit in el carnea 1 minut, pana a inceput sa-si schimbe culoarea. Carnea lasa zeama, deci nu este nevoie sa adaugam apa.
Peste carne am adaugat ceapa, usturoiul si ghimbirul taiate marunt.


Le-am calit impreuna 5 minute, apoi am adaugat sosul de soia.


Dupa 1 minut am adaugat ciupercile taiate in sferturi.


Am mai lasat mancarea pe foc 5 minute, cat sa se inmoaie ciupercile, apoi am oprit focul. Am adaugat castravetii taiati fasiute subtiri si am servit mesenilor.




Foarte bun si aromat!
Dupa cum ati observat, la ingrediente nu apare sare si nici alte condimente. Asta din cauza ca sosul de soia, ghimbirul si usturoiul sunt suficiente pentru a da mancarii un gust foarte bun.
Sa ne fie de bine!

luni, 25 noiembrie 2013

Ciorba de burta


Suntem in ultima saptamana de noiembrie si a venit momentul sa postez reteta cu care particip la Provocarea Secreta initiata de Ama. Luna aceasta mi-a fost repartizat spre rasfoire blogul Delicatesa - un blog foarte bogat in retete minunate, foarte frumos structurat si foarte vizitat de cititori. Repartizarile au fost facute de Ioana - Pasiune si culoare.
Am ales sa incerc reteta de ciorba de burta pentru ca o aveam in gand de ceva vreme. A iesit foarte buna, chiar daca nu se numara printre preferatele mele.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente pentru o oala de 6 litri:
- 1.8 kg burta de vita prefiarta
- 2 kg oase de vita (eu am avut 1kg oase de vita si 1kg oase de porc)
- 3 morcovi mari sau 6 morcovi mai mici
- 1 radacina medie de telina
- 1/2 ardei gras rosu sau gogosar murat
- 3 galbenusuri
- 200 ml lapte 1.5% grasime
- 1 capatana usturoi
- 250g iaurt degresat sau crema de branza 0.2%
- sare


Prima data am pus oasele la fiert in apa rece, la foc mic. Am spumuit ori de cate ori a fost nevoie.
Le-am fiert aproximativ 3 ore.


Oasele fierte le-am scos din oala si am adaugat in zeama morcovii intregi, telina taiata in 4 si burta de vita.


Dupa ce legumele au fost fierte le-am scos din ciorba.


Am adaugat in oala ardeiul rosu taiat fideluta si am potrivit gustul de sare. Dupa cateva minute am oprit focul si am lasat ciorba sa se racoreasca 15-20 minute.


Intr-un castron incapator am mixat bine galbenusurile cu laptele si trei catei de usturoi pisati. Din zeama din oala am adaugat peste mixul de lapte si galbenusuri, pana a ajuns la aceeasi temperatura cu zeama din oala. Am turnat totul inapoi in oala cu ciorba si am amestecat bine.


Intr-un castronel am mixat iaurtul cu putina sare si restul de usturoi pisat si astfel am obtinut mujdei.
Ciorba am servit-o imediat, urmand ca fiecare mesean sa-si adauge in farfurie mujdei dupa cat de iute ii place ciorba.


Cei care nu tin dieta, pot adauga in ciorba smantana si astfel devine mai cremoasa. Va asigur ca si fara smantana a fost foarte buna!
Sa ne fie de bine!

vineri, 22 noiembrie 2013

Tort "Indragostiti si baloane"


Acest tort minunat l-am pregatit pentru sora mea, care in luna septembrie si-a serbat ziua de nastere.
La multi ani Mihaela! Sa ai o viata frumoasa si sa fii fericita!
Am vrut ceva deosebit, prin urmare am ales sa reproduc tortul Amaretto cu crema de nectarine al Laurei Sava. S-a dovedit a fi o alegere inspirata! Tortul a fost foarte bun si aromat si a fost foarte laudat. Sarut mana Laura pentru reteta!

 Ingrediente:
***Blat:
- 150g biscuiti Amarettini
- 6 oua
- 5 linguri apa
- 150g zahar
- 180g faina
- 2 pliculete praf de copt
***Crema:
- 4 nectarine bine coapte, facute piure
- 3 nectarine bine coapte, taiate cubulete
- 100g zahar
- 450 ml frisca lichida
- sucul de la jumatate de lamaie
- 2 pliculete gelatina
***Insiropat:
- sucul de la un compot de piersici
***Ornat:
- restul de crema cu frisca si nectarine
- biscuiti Amarettini zdrobiti


Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu jumatate din zahar si cele 5 linguri de apa. Galbenusurile le-am mixat bine cu cealalta jumatate de zahar. Biscuitii i-am zdrobit si i-am amestecat cu faina si praful de copt.


In spuma tare de albus am incorporat prima data galbenusurile frecate cu zahar, apoi amestecul uscat. Trebuie amestecat INCET, de jos in sus, ca sa nu se lase spuma si amestecul sa ramana aerat.


Intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, captusita pe fund cu hartie de copt decupata dupa dimensiunea tavii, am turnat compozitia pentru blat si am nivelat cu grija.


Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 50 minute.
Intre timp m-am ocupat de crema.


Pentru crema am amestecat cele 3 nectarine taiate in cubulete cu zahar si suc de lamaie si le-am lasat de-o parte.
Gelatina am pus-o la inmuiat in multa apa rece pentru 10 minute, apoi am scurs-o si am topit-o la bain-marie. Se lasa la topit doar pana se lichefiaza!
Gelatina topita am amestecat-o cu piureul de nectarine intr-un alt castron, iar frisca lichida am batut-o spuma. Peste spuma de frisca am adaugat piurelul de nectarine cu gelatina si cubuletele de nectarine amestecate cu zahar. Am amestecat bine, apoi am bagat castronul cu crema la frigider.


Eu fac mereu blatul cu o seara inainte de a monta tortul, dar daca nu dispuneti de atata timp, lasati blatul macar doua ore sa se raceasca inainte de a-l taia.


Blatul l-am taiat in 4 foi cu ajutorul unui cutit zimtat, cu lama lunga si subtire.


Pe un platou am asezat prima foaie de blat, am insiropat-o prin pensulare cu sirop de la un compot de piersici si am acoperit-o cu un strat generos de crema. In acest fel am procedat si cu celelalte trei foi de blat.


Tortul l-am uns pe toate partile cu crema ramasa, iar pe margine am presarat biscuitei zdrobiti.
Ornarea o face fiecare dupa bunul plac.



Sarbatorita noastra:


Sectiune:


Tortul a fost foarte foarte bun si va recomand sa-l incercati macar o singura data. N-o sa va para rau!
In Laura Sava am mare incredere cand vine vorba de dulciuri, pentru ca tot ce am incercat dupa retetele ei mi-a iesit din prima. De aceea nu am avut deloc emotii cu acest tort, chiar daca a fost pentru prima oara cand l-am facut. Alte retete incercate de mine de pe blogul Laurei Sava: Tort "Buchet de trandafiri albi"Chec simplu cu cirese.
Pentru ca azi m-am gandit la Laura Sava datorita acestei retete, inscriu aceasta postare la provocarea "Virtual Hug".

miercuri, 20 noiembrie 2013

Chiftelute coapte de pui cu telina


Am descoperit reteta asta pe site-ul Retete Dukan in urma cu ceva vreme si de la prima incercare ne-au placut foarte mult. Prin urmare a devenit una din retetele noastre favorite si o prepar foarte des ♥
Eu am preparat prima data aceste chiftelute cu piept de pui. Desi au fost foarte bune, a doua oara le-am preparat cu pulpe de pui (asa cum este si reteta orginala) si au fost si mai bune, pentru ca nu se usuca asa tare la copt ca pieptul de pui. Prin urmare va recomand si voua sa folositi pulpe de pui, pe care sa le tocati voi acasa.

Ingredienete:
- 1kg pulpe de pui fara piele si os
- 1 telina (radacina) medie
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi


Am tocat pulpele de pui impreuna cu telina, ceapa si patrunjelul verde. Peste acest amestec am pus oul, sare, piper macinat si praf de usturoi dupa gust. Am amestecat bine.
Din compozitia rezultata am format cu mainile ude chiftelute mici, pe care le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru aproximativ o jumatate de ora. Verificati-le dupa 20 de minute! In functie de cuptor, este posibil sa fie gata mai repede.



Sunt foarte bune si parfumate, in plus ies multe.



Sunt perfecte la micul dejun, cina, pachetel pentru serviciu, mese festive.
Sa ne fie de bine!

luni, 18 noiembrie 2013

Tort cu piersici si frisca


Acest tort l-am preparat pentru o domnisoara care-mi este foarte draga, Diana. A implinit 18 ani la inceputul lunii septembrie.
La multi ani draga mea! Sa ai parte de o viata frumoasa, lipsita de griji si plina de veselie si zile senine!

Blatul este cel de la tortul "Fluturasul vesel".
Crema este formata din frisca batuta, iaurt cu piersici si bucatele de piersica din compot.
La mijloc a avut un strat de piure de piersici din compot, cu gelatina.
La ornat am folosit frisca, bucatele de piersica din compot si inimioare de zahar.
Blatul a fost insiropat cu zeama de la compotul de piersici.






Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape