Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2013

Parada provocarii Dulce Romanie - octombrie 2013

Dupa cum bine stiti, aceasta este o editie aniversara. "Dulce Romanie" a implinit trei ani!
Am avut onoarea de a fi gazda acestei editii aniversare si v-am provocat sa pregatiti ceva fara faina de grau, ulei sau zahar. Credeam ca v-am speriat definitiv si imi era teama ca parada asta, ce se dorea a fi speciala, va fi una mica mica si nebagata in seama. Ei bine, m-am inselat! M-ati surprins cu o gramada de retete minunate care corespund regulii impuse de mine, iar pozele sunt bestiale, daca-mi permiteti sa folosesc cuvantul asta. Nu ma credeti? Ia priviti si admirati frumusete de parada:

1. Ceai de turmeric


2. Somn cu legume gratinate la cuptor


 3. Şalău rasol


4. Tarte cu iaurt si ghimbir


5. Garnitură de porumb cu usturoi


6. Drob de pui mozaic


7. Glazed duck with orange sauce and vegetables


8. Supã cremã de morcovi si dovleac


9. Prajitura cu iaurt


10. Gogosari copti umpluti cu cascaval si oua de prepelita


11. Omleta coapta cu ciuperci si pak choi


12. Gutui coapte în miere, va…

Gem din piersici de vie

Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va veti indragosti iremediabil!
Eu am cumparat aceste piersicute de la o batranica din piata si am hotarat sa facem gem din ele.
Nu ma complic niciodata cu fiertul gemului ore si ore si nici nu fierb borcanele pentru sterilizare. Sunt de parere ca atata timp cat ne putem simplifica viata, de ce sa ne incapatanam sa ne-o complicam. Cu riscul de a-mi face cativa dusmani, o sa spun ca eu gemul il fac cu Gelfix Super (3:1) de la Dr. Oetker. Gemul fierbe foarte putin, tine foarte mult si niciodata nu s-a alterat. In plus se pastreaza foarte bine culoarea naturala si gustul fructelor.
Pentru ca este foarte simplu de preparat, gemul acesta a fost facut de junioara mea.

Ingrediente:
- piersicute de vie, spalate si curatate de samburi
- zahar
- Gelfix Super
*** La fiecare kilogram de fructe se adauga 350g zahar si un plic de Gelfix Super.



Piesicutele spalate si …

Ciorba deasa de toamna

O ciorba buna si bogata, cu miros imbietor de legume proaspete, care sa ne incalzeasca in zilele astea prea reci. Cam asa as descrie felul asta de mancare. Este satioasa si usor de preparat, deci profitati de darurule toamnei si preparati ciorba asta. N-o sa va para rau!

Ingrediente pentru o oala mare de ciorba:
- 1 bucata piept de pui afumat sau pastrama de pui
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi potriviti
- 1 vanata
- 2 ardei grasi
- 1 brocoli desfacut in buchetele
- 5 rosii coapte bine, decojite si taiate marunt
- 1/2 capatana de varza (aproximativ 1kg)
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
- 2 linguri ulei de masline
- 2 oua
- 250 ml lapte 1.5% grasime


Initial am vrut sa acresc ciorba cu zeama de lamaie, dar cand am vazut cat de buna a iesit, am renuntat sa o acresc. Prin urmare ignorati lamaia din poza!

Pieptul de pui l-am taiat bucatele si l-am "calit" impreuna cu ceapa taiata marunt in putina apa.


Am asezonat cu sare si piper macinat si am amestecat mereu.


Am lasat pe foc…