vineri, 28 iunie 2013

Mizza cu ciuperci


Mizza este o pizza cu blat din carne.
Reteta de fata este preluata de pe site-ul Mariei Martinez, Recetas para Dukan y mas. Maria isi prezinta retetele si pe youtube, iar reteta de fata o gasiti aici: Mizza Margarita (pizza con base de carne).

Ingrediente:
***Blat mizza - diametrul 28 cm:
- 400g piept de pui tocat
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- sare si piper macinat
- 1 ou mic
- 2 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura tarate de grau
***Topping:
- 400g rosii proaspete sau din conserva - eu am folosit proaspete
- 250g branzica cremoasa din iaurt 0.1% - reteta o gasiti aici: Branzica cremoasa din iaurt
- cateva ciuperci - eu am folosit brune

Eu am pregatit doua mizza, prin urmare mi-am pregatit cantitate dubla de ingrediente:


Ciupercile le-am taiat feliute. Rosiile le-am taiat marunt si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare.


Carnea tocata am amestecat-o bine cu usturoiul tocat, patrunjelul taiat marunt, tarata de ovaz si de grau, ou, sare si piper macinat.


Pentru copt am folosit foaie speciala de silicon pentru copt, dar se poate folosi si hartia de copt.
Compozitia de carne am intins-o intr-o foaie rotunda cu diametrul de 28 cm. Mi-a fost de mare ajutor marcajul de pe foaia de silicon.
Asta e partea cea mai grea pentru ca este nevoie de rabdare si migala. Foaia trebuie sa aiba aceeasi grosime pe toata suprafata.
Eu am intins foaia la inceput cu mainile umezite cu apa, apoi am finisat-o cu dosul unei linguri.




Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Peste foaia de mizza am intins rosiile scurse bine de zeama.


Peste rosii am pus bucatele mici de branzica din iaurt si felii de ciuperci brune.


Mizza astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 35 minute.
Asa arata cand este gata:


Am lasat sa se raceasca un pic, apoi am taiat-o felii si am servit-o.




Este foarte buna si foarte satioasa! Chiar daca teoretic puteti manca o mizza intreaga, fara sa o impartiti cu nimeni, va asigur ca nu o veti putea face pentru ca este mare si saturanta. O jumatate de mizza este suficienta la o masa si veti fi foarte satui smiley6841.gif.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza II si cu dieta Dukan - zile PL.
Sa ne fie de bine!

marți, 25 iunie 2013

Cum să ascunzi bara de sus (navbar-ul) în Blogger - Guest Post

Salut, mă numesc Cristi, sunt autor pe Blog Media și scriu acest articol (oarecum de tip Guest Post) prin amabilitatea gazdei de aici.

Probabil vă întrebați ce legătură are blogul meu cu artele culinare. Aproape niciuna, blogul meu fiind mai mult orientat pe știri, advertising, media etc, dar el este realizat pe platforma Blogger, iar în acest articol o să vorbesc despre un lucru de interes pentru toți cei care au bloguri pe platforma Blogger/Blogspot, și anume despre cum putem ascunde sau elimina bara orizontală de sus, numită și navbar. Sper să vă fie de ajutor.

După cum ați observat, blogurile de pe Blogger (Blogspot) care folosesc șabloanele implicite prezintă o bară orizontală în partea superioară, care oferă anumite opțiuni. Ea arată cam așa:

navbar

Ei bine, o parte dintre voi v-ați putea întreba cum să eliminați această bară pentru a da un aspect mai profesional blogului din dotare. În primul rând trebuie menționat că bara apare doar la temele sau șabloanele implicite. Dacă veți căuta pe Google "blogger templates" și veți descărca una din sutele sau chiar miile de teme gratuite existente, veți putea constata că, folosind-o, bara dispare. Deci o metodă foarte simplă și care nu costă niciun ban este să instalați pe blog o temă externă. Totuși, în caz că vă place șablonul pe care-l aveți și prin urmare nu vreți să îl schimbați, cum scăpați de ea?

Cu ceva timp în urmă pentru a obține acest rezultat era necesară modificarea codului HTML al temei de pe blog. Recent însă cei de la Google (pentru că Blogger este deținută de Google) au adăugat o opțiune explicită pentru asta, care simplifică foarte mult lucrurile. Poate nici nu știați de ea, eu unul am aflat foarte recent. Acum nu mai are rost să copiem coduri complicate în sursa șablonului. Tot ce trebuie să facem este să intrăm în panoul de control al blogului, la secțiunea care ține de aspect,

aspect

să căutăm gadget-ul numit Navbar, să dăm click pe Editați

gadget navbar

și să selectăm opțiunea de jos: oprit (sau off, dacă tabloul de control e în limba engleză).

ascundere navbar

Mai departe... nu mai trebuie să facem nimic, deoarece asta a fost tot iar navbar-ul a dispărut. E atât de simplu.

Încă o dată, sper ca aceste informații să fie utile măcar unora și mulțumesc gazdei pentru ocazia de a le publica aici. Iar dacă printre voi există amatori sau pasionați de schimburi de experiență, vă invit să lecturați pagina Guest Post a blogului meu.

sâmbătă, 22 iunie 2013

Tort cu crema de "zahar ars"


Bianca este "vinovata" pentru acest tort! A avut indrazneala sa publice pe facebook o poza la care baleai instantaneu si pe loc m-au poditit niste pofte, de ziceai ca este sfarsitul lumii si nu mai apuc sa mananc. Prin urmare intr-o vineri seara m-am apucat de "tortulit". De ce seara? Pai sa nu fiu tentata sa mananc din el in acea zi pentru ca imi papasem deja portia de tarate.
A doua zi, rece de la frigider, a fost bestial de bun si toti mesenii au mancat cu mare pofta!

Ingrediente:
***Crema:
- 5 oua
- 350 ml lapte 0.1%
- 8 linguri indulcitor
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Blat:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura cacao degresata
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 6 linguri indulcitor
- esenta de rom

Am pregatit doua vase care mergeau bagate una in alta si am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Prima data se pregateste crema. Ea va fi coapta in cuptor, pe baie de apa.


Am amestecat cateva minute cu mixerul ouale cu indulcitorul, apoi am adaugat esenta, coaja de portocala si laptele.


Compozitia rezultata am turnat-o in craticioara mai mica, cu diametrul de 24 cm. In cratita mai mare am turnat apa, cat sa ajunga la jumatatea vasului mai mic.


"Constructia" am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 50 minute.
Cand am observat ca s-a format o pojghita deasupra cremei si era aproape inchegata, m-am apucat de blat.



Taratele le-am macinat si le-am amestecat cu cacao si praf de copt.


Albusurile le-am batut spuma teapana, iar galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esenta.


Am incorporat usor in spuma de albusuri galbenusurile si amestecul uscat.


Asa arata "crema de zahar ars" cand este gata:


Peste crema am pus compozitia pentru blat.



Am dat iar "constructia" la cuptor, la foc moderat, pentru o jumatate de ora. Blatul este gata cand trece testul scobitorii.
In poza de mai jos apare si scobitoarea - inspector. smiley107.gif


Am lasat tortul sa se raceasca bine, apoi l-am rasturnat pe un platou.


L-am lasat la frigider pana a doua zi.
A doua zi a fost devorat pana la ultima frimitura. smiley107.gif



Ne-a placut la toti foarte mult! Nici nu zici ca este conform cu o dieta de slabire smiley107.gif



Noi am mancat trei persoane din el. Daca il pregatiti pentru un numar diferit de persoane, fiti atenti la portia de tarate care va revine. Nu trebuie sa depasiti, in croaziera, limita de doua linguri de tarate de ovaz pe zi!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan  - zile PP.
Sa ne fie de bine!

joi, 20 iunie 2013

Pui cu iaurt si curry


Inca o reteta din cartea de retete Dukan!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan (zile PP) si cu dieta Montignac - faza I.


Ingrediente:
- 2 buc piept de pui fara piele si os
- 3 fire ceapa verde
- 450g iaurt 0.1% grasime
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 lingurite praf de curry
- coaja de la o jumatate de lamaie
- sare si piper macinat


Pieptul de pui l-am taiat fasii si l-am prajit in tigaia - gratar antiaderenta. Nu trebuie lasat mult, ci doar pana isi schimba culoarea si devine din roz, alb.
L-am presarat cu sare si piper macinat.


Intr-o cratita am amestecat ceapa verde taiata marunt cu iaurtul si condimentele.


In acest sos am pus carnea prajita si am pus cratita pe foc mic. Am acoperit cratita cu un capac si am lasat mancarea sa fiarba o jumatate de ora. Din cand in cand am amestecat cu o lingura de lemn ca sa fiarba toata carnea in sos.



Am servit-o fierbinte si ne-a placut mult.




Sa ne fie de bine!

marți, 18 iunie 2013

Branzica cremoasa din iaurt - Queso de Yogur


Am descoperit de putina vreme pe Youtube o doamna, Maria Martinez, care gateste conform dietei Dukan. Din mainile ei ies o gramada de minunatii si am incercat si eu multe retete (urmeaza in curand pe blog!!) care ne-au placut foarte mult.
Una dintre aceste incercari este aceasta branzica cremoasa din iaurt.

Ingrediente:
- 900g iaurt 0.1% grasime
- 1 lingura rasa de sare


Iaurtul l-am amestecat bine cu sarea.
Am pregatit o strecuratoare, un castron si o carpa curata. Carpa nu trebuie sa miroasa a detergent sau a balsam, prin urmare va sfatuiesc sa o clatiti in prealabil in otet, sa o lasati sa sa usuce si apoi sa o folositi la acest preparat.
Am pus strecuratoarea in castron si peste strecuratoarea am pus carpa. Am turnat iaurtul si l-am lasat la scurs 24 de ore, in frigider.
Atentie! Nu lasati marginile carpei sa atarne peste strecuratoare pentru ca va veti trezi cu zer in frigider!


Dupa 24 de ore din cele 900g de iaurt am obtinut aproape 250g branzica cremoasa si o gramada de zer.


Maria Martinez ne sfatuieste sa nu aruncam zerul pentru ca este foarte bun pentru spalatul pe fata. Eu il pastrez intr-un borcan cu capac, la frigider.

Sursa mea de inspiratie:


Banzica obtinuta este cremoasa si foarte buna. Poate fi mancata ca atare sau poate fi folosita la diferite preparate.
Incercati si voi!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape