Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie, 2013

Mizza cu ciuperci

Mizza este o pizza cu blat din carne.
Reteta de fata este preluata de pe site-ul Mariei Martinez, Recetas para Dukan y mas. Maria isi prezinta retetele si pe youtube, iar reteta de fata o gasiti aici: Mizza Margarita (pizza con base de carne).

Ingrediente:
***Blat mizza - diametrul 28 cm:
- 400g piept de pui tocat
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- sare si piper macinat
- 1 ou mic
- 2 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura tarate de grau
***Topping:
- 400g rosii proaspete sau din conserva - eu am folosit proaspete
- 250g branzica cremoasa din iaurt 0.1% - reteta o gasiti aici: Branzica cremoasa din iaurt
- cateva ciuperci - eu am folosit brune

Eu am pregatit doua mizza, prin urmare mi-am pregatit cantitate dubla de ingrediente:


Ciupercile le-am taiat feliute. Rosiile le-am taiat marunt si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare.


Carnea tocata am amestecat-o bine cu usturoiul tocat, patrunjelul taiat marunt, tarata de ovaz si de grau, ou, sare si piper macinat.


Pentru c…

Cum să ascunzi bara de sus (navbar-ul) în Blogger - Guest Post

Salut, mă numesc Cristi, sunt autor pe Blog Media și scriu acest articol (oarecum de tip Guest Post) prin amabilitatea gazdei de aici.

Probabil vă întrebați ce legătură are blogul meu cu artele culinare. Aproape niciuna, blogul meu fiind mai mult orientat pe știri, advertising, media etc, dar el este realizat pe platforma Blogger, iar în acest articol o să vorbesc despre un lucru de interes pentru toți cei care au bloguri pe platforma Blogger/Blogspot, și anume despre cum putem ascunde sau elimina bara orizontală de sus, numită și navbar. Sper să vă fie de ajutor.

După cum ați observat, blogurile de pe Blogger (Blogspot) care folosesc șabloanele implicite prezintă o bară orizontală în partea superioară, care oferă anumite opțiuni. Ea arată cam așa:


Ei bine, o parte dintre voi v-ați putea întreba cum să eliminați această bară pentru a da un aspect mai profesional blogului din dotare. În primul rând trebuie menționat că bara apare doar la temele sau șabloanele implicite. Dacă veți căuta…

Tort cu crema de "zahar ars"

Bianca este "vinovata" pentru acest tort! A avut indrazneala sa publice pe facebook o poza la care baleai instantaneu si pe loc m-au poditit niste pofte, de ziceai ca este sfarsitul lumii si nu mai apuc sa mananc. Prin urmare intr-o vineri seara m-am apucat de "tortulit". De ce seara? Pai sa nu fiu tentata sa mananc din el in acea zi pentru ca imi papasem deja portia de tarate.
A doua zi, rece de la frigider, a fost bestial de bun si toti mesenii au mancat cu mare pofta!

Ingrediente:
***Crema:
- 5 oua
- 350 ml lapte 0.1%
- 8 linguri indulcitor
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Blat:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura cacao degresata
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 6 linguri indulcitor
- esenta de rom

Am pregatit doua vase care mergeau bagate una in alta si am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Prima data se pregateste crema. Ea va fi coapta in cuptor, pe baie de apa.


Am amestecat cateva minute cu …

Pui cu iaurt si curry

Inca o reteta din cartea de retete Dukan!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan (zile PP) si cu dieta Montignac - faza I.


Ingrediente:
- 2 buc piept de pui fara piele si os
- 3 fire ceapa verde
- 450g iaurt 0.1% grasime
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 lingurite praf de curry
- coaja de la o jumatate de lamaie
- sare si piper macinat


Pieptul de pui l-am taiat fasii si l-am prajit in tigaia - gratar antiaderenta. Nu trebuie lasat mult, ci doar pana isi schimba culoarea si devine din roz, alb.
L-am presarat cu sare si piper macinat.


Intr-o cratita am amestecat ceapa verde taiata marunt cu iaurtul si condimentele.


In acest sos am pus carnea prajita si am pus cratita pe foc mic. Am acoperit cratita cu un capac si am lasat mancarea sa fiarba o jumatate de ora. Din cand in cand am amestecat cu o lingura de lemn ca sa fiarba toata carnea in sos.



Am servit-o fierbinte si ne-a placut mult.




Sa ne fie de bine!

Branzica cremoasa din iaurt - Queso de Yogur

Am descoperit de putina vreme pe Youtube o doamna, Maria Martinez, care gateste conform dietei Dukan. Din mainile ei ies o gramada de minunatii si am incercat si eu multe retete (urmeaza in curand pe blog!!) care ne-au placut foarte mult.
Una dintre aceste incercari este aceasta branzica cremoasa din iaurt.

Ingrediente:
- 900g iaurt 0.1% grasime
- 1 lingura rasa de sare


Iaurtul l-am amestecat bine cu sarea.
Am pregatit o strecuratoare, un castron si o carpa curata. Carpa nu trebuie sa miroasa a detergent sau a balsam, prin urmare va sfatuiesc sa o clatiti in prealabil in otet, sa o lasati sa sa usuce si apoi sa o folositi la acest preparat.
Am pus strecuratoarea in castron si peste strecuratoarea am pus carpa. Am turnat iaurtul si l-am lasat la scurs 24 de ore, in frigider.
Atentie! Nu lasati marginile carpei sa atarne peste strecuratoare pentru ca va veti trezi cu zer in frigider!


Dupa 24 de ore din cele 900g de iaurt am obtinut aproape 250g branzica cremoasa si o gramada de zer.


Mar…