Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2013

Salata de primavara

Aceasta salata este foarte gustoasa si merge mancata ca atare sau acompaniata de o bucata de friptura. Este conforma cu dieta Montignac, dar si cu dieta Dukan - zile PL.
Poate fi un aperitiv colorat, sau un mic-dejun delicios si plin de savoare, o cina usoara sau alegerea perfecta pentru pachetel la serviciu/scoala.

Ingrediente:
- 6-7 ridichi marisoare
- 4 cepe verzi
- 1 castravete potrivit
- 3 oua fierte
- 2 linguri zdravene de branza de vaci 0.2%
- sare si piper macinat
- 1 lingurita otet

Legumele si ouale fierte le-am taiat dupa bunul plac, apoi le-am amestecat intr-un bol cu branza de vaci degresata. Am adaugat si otetul, apoi am potrivit gustul cu sare si piper macinat.
O minunatie! Neaparat sa incercati!


Sa ne fie de bine!

Caserola de spanac cu oua

Poate nu arata prea comercial mancarea asta, dar va asigur ca este foarte gustoasa si n-o sa aveti nici un regret daca veti alege sa o preparati si voi. Spanac + ou = dragoste eterna, asta cred ca stie toata lumea, dar ce te faci cand nu ai voie sa folosesti ulei si nici faina? Pai faci caserola de spanac cu oua .
Am mai facut astfel de caserola si alta data, dar atunci am folosit fasole rosie:  Caserola mexicana cu oua coapte.

Ingrediente:
- 500g spanac
- 1 conserva de cubulete de rosii in bulion
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 3 oua
- sare si piper macinat

Spanacul spalat bine l-am oparit cateva minute in apa clocotita, apoi l-am lasat la scurs. Dupa ce s-a scurs bine de apa, l-am tocat marunt.
Intr-o cratita am "calit" ceapa si usturoiul, taiate marunt, in 3 linguri de apa. Peste ele am adaugat si putina sare si piper macinat. Cand au devenit sticloase am adaugat pasta de tomate si cubuletele de rosii in bulion. Am lasat acest amestec sa fiarba …

Chiftelute de ton, la cuptor

Aceasta reteta am descoperit-o pe forumul Fabs.ro - Retete Dukan, unde a fost postata de Janis. Cum retete postate de ea am mai incercat si mi-au placut, am hotarat sa fac si aceste chiftelute.
Ea recomanda si bicarbonat de sodiu, dar eu nu am folosit.
Chiftelutele au iesit foarte gustoase si sunt foarte satioase.

Ingrediente:
- 2 conserve de ton in suc propriu
- 2 oua
- 1 ceapa
- 4 linguri branza de vaci 0.2% grasime
- marar proaspat
- 2 catei de usturoi
- piper macinat

Tonul din conserve l-am lasat cateva minute la scurs intr-o strecuratoare.
Am folosit ton de la doua marci: Clever si Pelicanul. Tonul de la firma Pelicanul este foarte bun, dar foarte sarat, prin urmare nu a mai fost nevoie sa adaug sare la chiftelute.


Intr-un bol am amestecat toate ingredientele: tonul maruntit si scurs bine de zeama, ouale, branza de vaci, ceapa taiata marunt, usturoiul tocat si mararul taiat marunt. Am adaugat si piper macinat, dupa ochi.


Cu mainile umezite am format chiftelute si le-am asezat in…

Friptura de pui cu ardei si rosii

In cadrul provocarii Bucatar curajos, la sectiunea fel principal, a fost propusa reteta Tocanita de pui cu piure de cartofi si cascaval.
Din cauza dietei pe care o urmez, am renuntat la piure, iar tocanita am transformat-o in friptura la cuptor. Nu am folosit deloc ulei, in rest am folosit toate ingredientele indicate pentru tocanita.

Ingrediente:
- 6 pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele
- 1 ceapa
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei capia verde
- 300g rosii mititele
- sare si piper macinat

Am aprins focul la cuptor, sa aiba ragaz sa se infierbante.
Pulpele le-am asezat in tava, iar peste ele am pus ceapa taiata marunt si ardeii taiati bastonase mici. Am presarat peste tot sare si piper macinat, apoi am turnat 200ml apa.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat.


Dupa 40 minute am scos tava din cuptor, am intors pulpele si pe partea cealalta si am adaugat rosiile taiate marunt.
Am avut norocul sa gasesc niste rosioare tare bune, zemoase si …

Aspic de pui

De ce i-am zis aspic si nu piftie? Pentru ca la piftia (racitura) de pui am fiert tacamuri de pui pana a scazut apa la jumatate, acest lucru ajutand la inghegarea preparatului, pe cand la acest aspic am folosit supa de pui gata preparata si bucati de pui gata pregatite (in cazul meu, la cuptor).
Aspicul asta se vrea a fi o alta varianta de a prezenta la masa carnea de pui, iar daca urmati dieta Dukan intelegeti la ce ma refer . La un moment dat nici nu vrei sa o mai vezi!
Cand tii dieta trebuie sa fii foarte creativ, altfel te plictisesti repede si capitulezi usor. Prin urmare voi prepara amaratul asta de pui in atatea feluri de o sa le pierd sirul  .

Ingrediente:
- 300ml supa de pui strecurata
- 1 piept de pui fara piele, fiert sau copt la cuptor sau pe gratar
- 1 pliculet gelatina
- 3 catei usturoi
- sare si piper macinat

Eu am folosit o cutie goala de lapte pentru a obtine o forma dreptunghiulara pentru aspicul meu, ca o toba, dar asta nu este o conditie obligatorie.
Gelatina am l…

Pulpe de pui cu vin si ciuperci

Luna aceasta pentru Provocarea secreta mi-a fost repartizat pentru inspiratie blogul Piri Piri e Canela.  Repartizarile din luna aprilie au fost facute de Gabriela - Culoare si savoare.
De pe blogul Ramonei am ales sa fac pentru provocare o reteta cu pui: Pulpe cu usturoi si ierburi aromatice la cuptor. Fata de reteta originala eu am facut urmatoarele modificari: nu am folosit ulei deloc, nu am folosit rozmarin pentru ca nu-mi place, iar in loc de cartofi am folosit ciuperci pentru ca dieta mea interzice cartofii.
Friptura a fost foarte aromata din cauza vinului alb si a mentei, carnea a fost frageda si buna. Multumesc Ramona pentru idee!

Ingrediente:
- 1kg pulpe inferioare de pui, fara piele
- 150ml vin alb
- 2 lingurite menta uscata
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 kg ciuperci
- 4 catei usturoi

Pulpele de pui le-am pus intr-un castron si am turnat peste ele vinul alb. Am adaugat si ierburile, apoi am amestecat bine. Castronul l-am baga…

Mini rulouri de iaurt

Reteta de fata a rezultat in urma dorintei de a manca ceva dulce dar conform cu dieta pe care o urmez. Planul era ca desertul asta sa fie doar pentru mine, dar sotul si junioara nu au avut aceeasi parere 
Rulada a fost foarte buna si cu siguranta voi repeta acest experiment, dar voi tripla ingredientele, ca sa ajunga la toata lumea.  Are gustul dulce-acrisor si a disparut de pe farfurie in mai putin de 5 minute.
Tava folosita de mine este mica si are 15 cm latime si 25cm lungime.

Ingrediente:
- 400g iaurt 0.1% grasime
- 2 oua
- esenta de vanilie
- indulcitor - echivalentul a 80g zahar


Indulcitorul l-am topit in doua linguri de apa fierbinte.
Iaurtul l-am mixat cu ouale, indulcitorul topit si esenta de vanilie. Compozitia rezultata am turnat-o in tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat. Cand blatul este inchegat si se desprinde usor de marginea tavii, este gata.
Am lasat blatul sa sa racoreasca cateva minute, apoi l-am portionat …