marți, 30 aprilie 2013

Salata de primavara


Aceasta salata este foarte gustoasa si merge mancata ca atare sau acompaniata de o bucata de friptura. Este conforma cu dieta Montignac, dar si cu dieta Dukan - zile PL.
Poate fi un aperitiv colorat, sau un mic-dejun delicios si plin de savoare, o cina usoara sau alegerea perfecta pentru pachetel la serviciu/scoala.

Ingrediente:
- 6-7 ridichi marisoare
- 4 cepe verzi
- 1 castravete potrivit
- 3 oua fierte
- 2 linguri zdravene de branza de vaci 0.2%
- sare si piper macinat
- 1 lingurita otet

Legumele si ouale fierte le-am taiat dupa bunul plac, apoi le-am amestecat intr-un bol cu branza de vaci degresata. Am adaugat si otetul, apoi am potrivit gustul cu sare si piper macinat.
O minunatie! Neaparat sa incercati!


Sa ne fie de bine!

luni, 29 aprilie 2013

Caserola de spanac cu oua


Poate nu arata prea comercial mancarea asta, dar va asigur ca este foarte gustoasa si n-o sa aveti nici un regret daca veti alege sa o preparati si voi. Spanac + ou = dragoste eterna, asta cred ca stie toata lumea, dar ce te faci cand nu ai voie sa folosesti ulei si nici faina? Pai faci caserola de spanac cu oua smiley6855.gif.
Am mai facut astfel de caserola si alta data, dar atunci am folosit fasole rosie:  Caserola mexicana cu oua coapte.

Ingrediente:
- 500g spanac
- 1 conserva de cubulete de rosii in bulion
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 3 oua
- sare si piper macinat

Spanacul spalat bine l-am oparit cateva minute in apa clocotita, apoi l-am lasat la scurs. Dupa ce s-a scurs bine de apa, l-am tocat marunt.
Intr-o cratita am "calit" ceapa si usturoiul, taiate marunt, in 3 linguri de apa. Peste ele am adaugat si putina sare si piper macinat. Cand au devenit sticloase am adaugat pasta de tomate si cubuletele de rosii in bulion. Am lasat acest amestec sa fiarba cateva minute, apoi am adaugat spanacul tocat.


Dupa ce mancarea a fiert cateva minute, am gustat daca mai este nevoie de sare sau piper, apoi am nivelat mancarea cu o spatula si am spart deasupra 3 oua. Focul l-am micsorat si am acoperit cratita cu un capac.


Dupa cateva minute mancarea arata asa:


Aburul fierbinte isi face bine treaba si ouale s-au gatit foarte bine, ba chiar galbenusul a ramas moale. Daca nu va place galbenusul moale, mai lasati mancarea sa fiarba cateva minute.
Noi am servit imediat si tare mult ne-a placut smiley6855.gif.



Mancarea asta este conforma cu dieta Montignac - fazaI si cu dieta Dukan - zilele PL (croaziera, consolidare, stabilizare), dar si cei care nu tin dieta o vor aprecia. Asta v-o pot confirma sotul si junioara mea smiley6855.gif.
Sa ne fie de bine!

duminică, 28 aprilie 2013

Chiftelute de ton, la cuptor


Aceasta reteta am descoperit-o pe forumul Fabs.ro - Retete Dukan, unde a fost postata de Janis. Cum retete postate de ea am mai incercat si mi-au placut, am hotarat sa fac si aceste chiftelute.
Ea recomanda si bicarbonat de sodiu, dar eu nu am folosit.
Chiftelutele au iesit foarte gustoase si sunt foarte satioase.

Ingrediente:
- 2 conserve de ton in suc propriu
- 2 oua
- 1 ceapa
- 4 linguri branza de vaci 0.2% grasime
- marar proaspat
- 2 catei de usturoi
- piper macinat

Tonul din conserve l-am lasat cateva minute la scurs intr-o strecuratoare.
Am folosit ton de la doua marci: Clever si Pelicanul. Tonul de la firma Pelicanul este foarte bun, dar foarte sarat, prin urmare nu a mai fost nevoie sa adaug sare la chiftelute.


Intr-un bol am amestecat toate ingredientele: tonul maruntit si scurs bine de zeama, ouale, branza de vaci, ceapa taiata marunt, usturoiul tocat si mararul taiat marunt. Am adaugat si piper macinat, dupa ochi.


Cu mainile umezite am format chiftelute si le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Tava am bagat-o la cuptor pe raftul din mijloc, la foc moderat.
Nu stiu din ce cauza s-a format pelicula aceea albicioasa dintre chiftelute, dar pot spune ca este foarte buna.
Zici ca s-a scurs oul din compozitie... Chiftelutele nu au avut insa de suferit si au fost minunate!


Sunt minunate pentru micul-dejun, pranz, cina, pachetel, gustare.
Mararul este minunat langa ton!


Am pozat si sectiunea, ca sa se observe ce apetisant arata si in interior:


Sunt potrivite pentru dieta Montignac - fazaI si pentru dieta Dukan (atac, croaziera, consolidare, stabilizare).
In afara de asta, chiftelutele sunt delicioase!!! Merita facute, chiar daca nu tineti dieta!
Sa ne fie de bine!

vineri, 26 aprilie 2013

Friptura de pui cu ardei si rosii


In cadrul provocarii Bucatar curajos, la sectiunea fel principal, a fost propusa reteta Tocanita de pui cu piure de cartofi si cascaval.
Din cauza dietei pe care o urmez, am renuntat la piure, iar tocanita am transformat-o in friptura la cuptor. Nu am folosit deloc ulei, in rest am folosit toate ingredientele indicate pentru tocanita.

Ingrediente:
- 6 pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele
- 1 ceapa
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei capia verde
- 300g rosii mititele
- sare si piper macinat

Am aprins focul la cuptor, sa aiba ragaz sa se infierbante.
Pulpele le-am asezat in tava, iar peste ele am pus ceapa taiata marunt si ardeii taiati bastonase mici. Am presarat peste tot sare si piper macinat, apoi am turnat 200ml apa.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat.


Dupa 40 minute am scos tava din cuptor, am intors pulpele si pe partea cealalta si am adaugat rosiile taiate marunt.
Am avut norocul sa gasesc niste rosioare tare bune, zemoase si cu gust dulceag. O minunatie!


Am bagat tava iar la cuptor, pentru inca 30 minute.
Asa arata cand a fost gata:


Am servit imediat, cu mare pofta:



Foaaaarte buna a fost! Multumesc pentru idee Simona!
Carnea a iesit foarte frageda, iar legumele au format un sos minunat! Cu siguranta voi mai face acest fel de mancare! Nici nu zici ca este mancare de dieta!
Sa ne fie de bine!

PS Aceasta reteta este conforma cu dieta Montignac- faza I si cu dieta Dukan - zile PL (croaziera, consolidare, stabilizare).

joi, 25 aprilie 2013

Aspic de pui


De ce i-am zis aspic si nu piftie? Pentru ca la piftia (racitura) de pui am fiert tacamuri de pui pana a scazut apa la jumatate, acest lucru ajutand la inghegarea preparatului, pe cand la acest aspic am folosit supa de pui gata preparata si bucati de pui gata pregatite (in cazul meu, la cuptor).
Aspicul asta se vrea a fi o alta varianta de a prezenta la masa carnea de pui, iar daca urmati dieta Dukan intelegeti la ce ma refer smiley1386.gif. La un moment dat nici nu vrei sa o mai vezi!
Cand tii dieta trebuie sa fii foarte creativ, altfel te plictisesti repede si capitulezi usor. Prin urmare voi prepara amaratul asta de pui in atatea feluri de o sa le pierd sirul  smiley1653.gif.

Ingrediente:
- 300ml supa de pui strecurata
- 1 piept de pui fara piele, fiert sau copt la cuptor sau pe gratar
- 1 pliculet gelatina
- 3 catei usturoi
- sare si piper macinat

Eu am folosit o cutie goala de lapte pentru a obtine o forma dreptunghiulara pentru aspicul meu, ca o toba, dar asta nu este o conditie obligatorie.
Gelatina am lasat-o la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Carnea am taiat-o marunt. Data viitoare o voi taia in betisoare mai grosute ca arata mai bine la taiat.
Usturoiul l-am taiat feliute, iar supa de pui am incalzit-o.



Carnea taiata am pus-o in cutia goala de lapte.


Gelatina hidratata am incalzit-o la bain-marie pana s-a topit, apoi am dizolvat-o in supa calda de pui. Am potrivit gustul supei cu sare si piper macinat, apoi am pus in ea usturoiul taiat. I-am dat ragaz vreo 10-15 minute sa-si traga sufletul si sa se parfumeze cu usturoi, apoi am turnat-o peste carnea din cutia goala de lapte. La gura cutiei am pus o strecuratoare pentru ca nu-mi place sa vad usturoiul in aspic/racitura.



Cu o lingura am amestecat usor, pentru ca supa imbunatatita sa patrunda in toate colturile, apoi am bagat cutia in frigider peste noapte.
A doua zi arata asa:


Am taiat cutia si aspicul a iesit foarte usor.


Am taiat felii si am servit cu pofta.


Puteti pune in aspic si legume fierte: morcov, brocoli, fasole pastai. Asta insa numai daca consumati aspicul in zilele in care aveti voie sa consumati legume. Eu am preferat sa-l fac fara legume in el si in zilele PL am adaugat in farfurie ceapa verde si ridichi.
Sa ne fie de bine!

miercuri, 24 aprilie 2013

Pulpe de pui cu vin si ciuperci


Luna aceasta pentru Provocarea secreta mi-a fost repartizat pentru inspiratie blogul Piri Piri e Canela.  Repartizarile din luna aprilie au fost facute de Gabriela - Culoare si savoare.
De pe blogul Ramonei am ales sa fac pentru provocare o reteta cu pui: Pulpe cu usturoi si ierburi aromatice la cuptor. Fata de reteta originala eu am facut urmatoarele modificari: nu am folosit ulei deloc, nu am folosit rozmarin pentru ca nu-mi place, iar in loc de cartofi am folosit ciuperci pentru ca dieta mea interzice cartofii.
Friptura a fost foarte aromata din cauza vinului alb si a mentei, carnea a fost frageda si buna. Multumesc Ramona pentru idee!

Ingrediente:
- 1kg pulpe inferioare de pui, fara piele
- 150ml vin alb
- 2 lingurite menta uscata
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 kg ciuperci
- 4 catei usturoi

Pulpele de pui le-am pus intr-un castron si am turnat peste ele vinul alb. Am adaugat si ierburile, apoi am amestecat bine. Castronul l-am bagat apoi la frigider pentru o ora, pentru ca marinata sa parfumeze bine puiul.


Intre timp am taiat ciupercile in sferturi, am curatat usturoiul si l-am taiat feliute subtiri si am pregatit o tava cu peretii inalti.


Am asteptat cu rabdare sa treaca o ora de cand am bagat castronul la frigider, apoi l-am scos si am asezat pulpele marinate peste ciupercile din tava. Deasupra am turnat marinata din castron. Am presarat sarea, piperul si feliutele de usturoi, apoi am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu.


Dupa o jumatate de ora am scos tava din cuptor si am intors pulpele si pe partea cealalta. Am bagat apoi iar tava in cuptor, unde a mai stat 20 minute.
Asa arata cand a fost gata:


Am servit-o imediat. Peste ciupercute am presarat rondele de ceapa verde.


Foarte buna friptura asta! Sotul si fetita mea au mancat cu mare pofta. Ciupercile sunt foarte aromate si sunt o companie placuta pentru carnea frageda si parfumata. Menta aia din marinata face toti banii! Data viitoare voi folosi menta proaspata :)


Sa ne fie de bine!

PS. In dieta Dukan alcoolul este tolerat la gatit, daca este folosit foarte putin!

marți, 23 aprilie 2013

Mini rulouri de iaurt


Reteta de fata a rezultat in urma dorintei de a manca ceva dulce dar conform cu dieta pe care o urmez. Planul era ca desertul asta sa fie doar pentru mine, dar sotul si junioara nu au avut aceeasi parere smiley1382.gif
Rulada a fost foarte buna si cu siguranta voi repeta acest experiment, dar voi tripla ingredientele, ca sa ajunga la toata lumea. smiley1653.gif Are gustul dulce-acrisor si a disparut de pe farfurie in mai putin de 5 minute.
Tava folosita de mine este mica si are 15 cm latime si 25cm lungime.

Ingrediente:
- 400g iaurt 0.1% grasime
- 2 oua
- esenta de vanilie
- indulcitor - echivalentul a 80g zahar


Indulcitorul l-am topit in doua linguri de apa fierbinte.
Iaurtul l-am mixat cu ouale, indulcitorul topit si esenta de vanilie. Compozitia rezultata am turnat-o in tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat. Cand blatul este inchegat si se desprinde usor de marginea tavii, este gata.
Am lasat blatul sa sa racoreasca cateva minute, apoi l-am portionat in 8 fasii de circa 3 cm latime, taiate paralel cu latura mica. Fiecare fasie am rulat-o usor, obtinand astfel mini rulouri.
Blatul este subtire (0.5 cm), moale si pufos. Cred ca merge facuta si o rulada cu el smiley2964.gif


In poze apar doar 6 rulouri pentru ca 2 bucati au disparut imediat dupa ce au fost gata smiley2001.gif


No, asta a fost desertul conform ce poate fi mancat in dieta Dukan (atac si croaziera), dieta Montignac sau pur si simplu de pofta.
Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape