vineri, 27 decembrie 2013

Sprot copt la cuptor


Daca zic ca asta este o reteta, atunci si curcile vor rade de mine. Prin urmare nu o sa-i zic reteta ci mod de a prepara un aperitiv gustos si satios. Pestele pregatit astfel merge de minune la cina, la mic-dejun, la mese intre prieteni, ba chiar si la mese festive. Langa el puteti adauga un sos de iaurt cu usturoi sau pur si simplu ii stropiti cu putina zeama de lamaie ♥ Poate il luati in considerare pentru masa de Revelion, mai ales ca de Revelion se mananca peste.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din Atac si cu dieta Montignac - faza I.
Dar sa las elogiile si sa va zic ce trebuie sa faceti.

Ingrediente:
- 1 punga sprot congelat (1kg a avut punga mea)
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi

Pestele nu trebuie decongelat inainte!
Intr-o tava putin adanca, captusita cu hartie de copt am turnat pestisorii congelati. Am presarat peste ei sare, piper macinat si praf de usturoi.



Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc moderat spre mare, pentru aproximativ o ora si jumatate. Nu trebuie intorsi, nu trebuie paziti. Vor deveni toti un pic crocanti si vor prinde culoare aramie. ♥
Atat! E greu? Nu!
Tare buni mai sunt! ♥
Sa ne fie de bine!