miercuri, 11 decembrie 2013

Prajitura rasturnata cu dulma


Pentru ca am folosit scortisoara la prajitura asta, particip cu ea la provocarea "Dulce Romanie", gazduita in luna decembrie 2013 de Kadia - In jurul Kadiei.
Prajitura asta este foarte usor de facut si foarte buna, deci nu este nici un motiv sa nu o preparati si voi! Mirosul ei delicios va atrage in bucatarie pe toti ai casei si-or sa roiasca toti pe langa ea intreband insistent: "S-a racit? Imi tai o bucatica?".
Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL si din punct de vedere al toleratelor poate fi mancata de o persoana in doua zile.

Dulma = dovleac pentru placinta

Ingrediente:
- 1kg dulma razuita
- 3+3 linguri indulcitor pudra (eu folosesc Clio)
- 1 lingura scortisoara
- 4 oua
- 2 linguri tarate ovaz fine (recomand Pirifan)
- 1 plic budinca de ciocolata (se poate inlocui cu 2 linguri amidon+1 lingurita cacao)
- 4 linguri lapte (eu am folosit cu 1.5% grasime)
- scortisoara pentru deasupra

Dulmaua razuita se amesteca cu 3 linguri indulcitor pudra si o lingura scortisoara.
Intr-o tava inalta captusita cu hartie de copt se intinde dulmaua in strat uniform. Se baga tava la cuptor, la foc mediu, pana cand este gata compozitia pentru blat.


Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, iar galbenusurile se mixeaza 3 minute cu cele 3 linguri de indulcitor pudra.
Peste crema de galbenus se adauga laptele, taratele de ovaz si praful de budinca de ciocolata si se mixeaza totul bine. Aceasta compozitie se toarna peste spuma tare de albusuri si se amesteca totul incet, de jos in sus, ca sa nu se lase spuma.


Am scos tava din cuptor si am turnat peste dulmaua fierbinte compozitia pentru blat. Am nivelat frumos si am bagat iar tava la cuptor, la foc moderat spre mic, pe raftul din mijloc al cuptorului.


Dupa 40 minute a fost gata si a trecut cu brio testul scobitorii.


Am lasat-o sa se racoreasca in tava o jumatate de ora, apoi am rasturnat-o pe un carpator si am inlaturat cu grija hartia de copt.



Am pudrat prajitura cu scortisoara pudra si am lasat-o sa se raceasca bine inainte de a o taia.




Delicioasa!!!


Sa ne fie de bine si sa fim sanatosi!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana