luni, 2 decembrie 2013

Placinta de conopida cu sunca


Budinco-placinta asta am facut-o deja de cateva ori pana acum. Se face face foarte usor si este foarte buna! Este perfecta pentru micul-dejun, cina, pachetel la serviciu, gustare, mese festive. Incercati si n-o sa va para rau!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
 - o conopida de aprozimativ 1 kg
- 3 oua mari
- 1 legatura patrunjel
- 250g sunca degresata de curcan
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita rasa piper macinat
- 1 lingurita sare


Inainte de a trece la reteta, vreau sa precizez ca doar conopida si ouale sunt obligatorii aici. Restul sunt optionale si pot fi sarite sau inlocuite cu altceva. De exemplu, cand am facut ultima oara placinta asta am adaugat trei fire de ceapa verde, am renuntat la oregano, praf de usturoi si piper si in loc de patrunjel verde am pus marar verde. Deci, imaginatie si chef de gatit sa aveti, ca posibilitati sunt foarte multe.

Conopida cruda am maruntit-o in robot.
Intr-un castron am amestecat conopida maruntita cu restul ingredientelor.




Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de silicon (diametru 27 cm) si am nivelat-o frumos.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 45 minute. Cand prinde culoare aurie deasupra, este gata.


Am rasturnat placinta pe un platou si am lasat-o sa se raceasca o jumatate de ora.


Am feliat-o si am servit-o mesenilor. Se feliaza foarte frumos si arata foarte bine in sectiune.



Este foarte foarte buna!
Conopida nu trebuie fiarta in prealabil! Se foloseste cruda!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana