miercuri, 20 noiembrie 2013

Chiftelute coapte de pui cu telina


Am descoperit reteta asta pe site-ul Retete Dukan in urma cu ceva vreme si de la prima incercare ne-au placut foarte mult. Prin urmare a devenit una din retetele noastre favorite si o prepar foarte des ♥
Eu am preparat prima data aceste chiftelute cu piept de pui. Desi au fost foarte bune, a doua oara le-am preparat cu pulpe de pui (asa cum este si reteta orginala) si au fost si mai bune, pentru ca nu se usuca asa tare la copt ca pieptul de pui. Prin urmare va recomand si voua sa folositi pulpe de pui, pe care sa le tocati voi acasa.

Ingredienete:
- 1kg pulpe de pui fara piele si os
- 1 telina (radacina) medie
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi


Am tocat pulpele de pui impreuna cu telina, ceapa si patrunjelul verde. Peste acest amestec am pus oul, sare, piper macinat si praf de usturoi dupa gust. Am amestecat bine.
Din compozitia rezultata am format cu mainile ude chiftelute mici, pe care le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru aproximativ o jumatate de ora. Verificati-le dupa 20 de minute! In functie de cuptor, este posibil sa fie gata mai repede.



Sunt foarte bune si parfumate, in plus ies multe.



Sunt perfecte la micul dejun, cina, pachetel pentru serviciu, mese festive.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana