sâmbătă, 5 octombrie 2013

Inghetata dietetica de iaurt


Inspiratie mi-a fost ABCDukan.
Pentru aceasta reteta am folosit mai multe feluri de iaurt, dar asta numai pentru ca trebuiau consumate si nu am vrut sa cumpar altceva. De asemenea, tin sa precizez ca eu am dublat cantitatile, iar inimioarele de zahar au fost inlaturate in momentul servirii.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din atac.

Ingredienete:
- 500g iaurt degresat
- 3 linguri indulcitor (sau dupa gust)
- 1/2 plic gelatina
- 100 ml lapte degresat
- esenta


Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Puneti multa apa, pentru ca apoi surplusul va fi inlaturat.
Iaurtul l-am amestecat cu indulcitorul si cu esenta.
Laptele l-am incalzit usor si am dizolvat in el gelatina hidratata si bine scursa de apa. Acest amestec l-am incorporat in iaurtul aromat.


Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o punga mai grosuta. Am legat bine punga la gura si am bagat-o in congelator pentru 40 minute.
Este foarte important sa scoateti tot aerul din punga inainte de a o inchide! Astfel evitati formarea de cristale de gheata in inghetata.


Dupa ce au trecut cele 40 minute, am scos punga din congelator si am framantat-o bine, pentru ca inghetata sa  ramana cremoasa.


Am bagat iar punga in congelator pentru o jumatate de ora. Dupa aceasta jumatate de ora, am mai framantat inghetata inca o data si am servit-o.




Foarte buna!!!! ♥
Si acum sa zic ce am gresit eu:
- ca o hapsana ce sunt, am facut cantitate dubla. Nu am avut cu cine sa o impart, pentru ca eram singura acasa, prin urmare restul l-am bagat inapoi in congelator. S-a facut beton!!! Va dati seama ca nu s-a mai putut manca dupa ce s-a dezghetat. Deci, nu faceti mai mult decat trebuie, pentru ca nu merge pastrata mai mult timp!

Pentru ca nu am folosit faina de grau, zahar si nici ulei, inscriu aceasta reteta la parada de octombrie a provocarii Dulce Romanie.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana