vineri, 20 septembrie 2013

Tort Cola


Acest minunat si delicios tort mi l-am facut pentru ziua mea. A iesit foarte bun si nici nu s-a observat ca este de dieta! Cu decorul nu mi-am batut capul pentru ca tortul l-am facut la repezeala, dar si ceea ce a rezultat la sfarsit a fost pe placul tuturor. ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Contine tolerate si se imparte in minim 3 portii/zile.

Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz (eu am folosi Pirifan)
- 2 linguri cacao
- 12 linguri cola zero
- 1 pliculet praf de copt
- 5 linguri indulcitor praf
- esenta de rom
***Crema:
- 2 oua
- 1 lingura amidon
- 200 ml + 100 ml cola zero
- 250 g branza de vaci degresata (eu am folosit urda 1.5% grasime)
- 1 pliculet gelatina
- indulcitor dupa gust (vreo 3 linguri am pus eu)
***Glazura:
- 1 plic budinca de ciocolata neagra
- 250 ml lapte 1.5%
- 150ml cola zero
- 2,5 linguri indulcitor
***Decor:
- cacao degresata
- cateva inimioare de zahar (ce se pot inlatura usor cand mancati)


Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am amestecat cu restul ingredientelor.



Am amestecat cu grija spuma de albus cu cealalta compozitie, iar ceea ce a rezultat am turnat intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, captusita cu hartie de copt umezita si stoarsa bine.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 30 minute. Intre timp m-am ocupat de crema.
Din cei 200 ml de cola zero am luat trei linguri si am dizolvat amidonul.Cele doua oua le-am amestecat cu 2 linguri indulcitor pudra si le-am turnat peste amidonul dizolvat in cola.  Restul de cola zero l-am pus la fiert. Cand a inceput sa fiarba, am dat focul mic si am adaugat amestecul de oua si amidon. Am amestecat mereu si am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a facut ca o budinca. Am oprit focul si am lasat compozitia sa se racoreasca.



Gelatina am hidratat-o 10 minute in 100 ml cola zero, apoi am topit-o la bain marie.
Urda am amestecat-o cu indulcitorul.
La sfarsit am amestecat cele trei compozitii: budinca de cola, gelatina hidratata si urda indulcita.


Asa arata blatul copt:



A crescut foarte frumos, nu s-a lasat deloc cand l-am scos din cuptor si l-am putut felia in doua blaturi foarte usor.


In tava in care am copt blatul am pus folie de plastic si am pus o foaie de blat. Am pensulat-o cu cola zero si am turnat peste ea crema. Deasupra cremei am pus celalalt blat si l-am pensulat si pe el cu cola zero.
Am facut budinca de ciocolata neagra astfel: am dizolvat praful de budinca amestecat cu indulcitortul in cateva linguri de lapte; restul de lapte l-am amestecat cu cola zero si l-am pus la fiert; cand lichidul a inceput sa fiarba am adaugat budinca dizolvata si am mai lasat pe foc 1 minut, avand grija sa amestec mereu. Am turnat-o fierbinte peste tort.





Am lasat tortul sa se racoreasca 1/2 de ora, apoi l-am bagat la frigider peste noapte.
A doua zi l-am scos pe un platou si am indepartat cu grija folia de plastic.


Initial m-am necajit cand am vazut ca budinca s-a crapat peste noapte, dar dupa ce am pudrat tortul cu praf de cacao, mi s-a parut ca arata foarte dragut.


In sectiune a aratat asa:





Si o felie pentru voi:


Tortul a iesit foarte bun, aromat si insiropat. A placut mult invitatilor si nimeni nu si-a dat seama ca este un desert de dieta. S-a feliat foarte frumos si cu siguranta il voi repeta. ♥
La multi ani mie, chiar daca ziua mea a trecut de ceva vreme!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana