vineri, 27 septembrie 2013

Pui "la rotisor" in punga, la cuptor


Ei bine, cred ca m-am specializat in retete simple de tot, iar aceasta "reteta" nu face exceptie. De fapt nici nu este o reteta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai mult un mod de lucru. Dar sa va arat ce am facut.

Ingrediente:
- 1 pui mare
- 1 plic condimente pentru pui (fara zahar!)
- 1 punga pentru friptura la cuptor - nu este un ingredient, dar este obligatorie


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Condimentele le-am amestecat intr-un castronel cu doua linguri de apa, iar cu amestecul obtinut am uns puiul la exterior si in interior. Puiul astfel uns l-am bagat in punga pentru friptura si l-am asezat intr-o tava. Am gaurit punga cu o scobitoare in 3-4 locuri.



Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru o ora si jumatate.



Carnea se gateste in suc propriu si este frageda si suculenta, inclusiv pieptul.


Noi am servit-o cu iaurt amestecat cu usturoi maruntit.



Foarte bun!!!! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!

PS Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP (incepand chiar din atac) si cu dieta Montignac - faza I. Puiul se gateste cu piele, dar la servire pielea va fi inlaturata deoarece NU este conforma.