miercuri, 4 septembrie 2013

Musaca de ciuperci cu carne de curcan


Tare-mi era pofta de o musaca, prin urmare nici nu am stat pe ganduri ce sa gatesc cand am cumparat, la oferta, 1kg carne tocata de curcan.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 1kg carne tocata de curcan (de pui sau amestec de pui cu vita)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura patrunjel
- 1kg ciuperci
- 3 oua
- 150ml sana sau iaurt 0.1%
- sare si piper macinat

Carnea am framantat-o un pic cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Ceapa am calit-o intr-o cratita antiaderenta. Cand a prins un pic de culoare, am adaugat carnea. Am avut grija sa amestec des, astfel incat toata carnea sa se patrunda.
In momentul in care carnea si-a schimbat culoarea, am oprit focul.


Intr-o tava inalta, captusita cu hartie de copt, am pus un rand de ciuperci cu scobitura in sus.


Peste ciuperci am nivelat carnea calita.


Deasupra stratului de carne am pus un strat de felii de ciuperci si am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic.


Dupa 40 minute am scos tava din cuptor si am turnat deasupra ciupercilor ouale batute cu sana. Am bagat iar tava la cuptor.



Cand stratul de ou s-a inchegat, musacaua a fost gata.


Am lasat-o sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am feliat si am servit.




A fost foarte foarte foarte buna!!! Neaparat sa incercati si voi!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana