▼
luni, 12 august 2013
Tortulet dietetic cu cacao si branza de vaci
Aceasta reteta am gasit-o pe facebook, la Georgiana Ionescu, o gospodina desavarsita, din mainile careia ies doar mancaruri delicioase si care arata fenomenal.
Inainte de a descrie ce si cum am facut, vreau sa precizez ca mie tortul mi s-a parut un pic uscat si de aceea recomand sa insiropati cu cola 0 zahar clatitele inainte de a le unge cu crema.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP - incepand cu croaziera. Din cauza cantitatii de tarate folosite, tortuletul asta se imparte in 4 portii.
Ingrediente:
***Clatite:
- 2 oua
- 8 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura tarate de grau
- 150 ml lapte degresat 1.5%
- esenta de rom
- 1 lingura rasa de cacao degresata
- o lingurita de bicarbonat, stins cu o lingurita otet
- indulcitor dupa gust
***Crema:
- 250 g branzica de vaci cu 0,2% grasime
- esenta de vanilie
- esenta de lamaie
- indulcitor dupa gust
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele pentru clatite, iar branza de vaci pentru crema am mixat-o cateva minute cu restul ingredientelor pentru crema.
Am copt clatitele in tigaia antiaderenta. Clatitele sunt de marime medie. Ideal ar fi sa obtineti 4 clatite egale, dar eu nu am reusit asta.
Cand se formeaza bule deasupra, clatita trebuie intoarsa. Se mai lasa 1 minut si se rastoarna pe o farfurie. Imediat dupa ce am pus clatita pe farfurie, am uns-o cu 1/4 crema. Teoria spunea ca foaia de clatita se inmoaie un pic de la crema, dar la mine nu a fost asa. Mai mergea insiropata.
La sfarsit am pudrat tortuletul cu cacao.
L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am bagat la frigider o ora. Dupa aceasta perioada de odihna, l-am feliat si am servit mesenilor.
A fost bun!
Sa ne fie de bine!