sâmbătă, 13 iulie 2013

Ficatei cu ceapa, la punga


Ca pungile pentru friptura la cuptor sunt foarte bune si ca in ele se pot face o gama variata de retete, am mai spus. De operatia ficat de pui + ceapa = LOVE cred ca stie toata lumea. Atunci nu va prezint nici o noutate. smiley1653.gif Doar atat mai zic: mancarea este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1kg ficat de pui
- 3 cepe galbene
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 tije de telina Apio
- 1/2 capatana usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri sos de soia
- sare si piper macinat


Ceapa uscata am curatat-o si am taiat-o solzisori, iar tijele de telina, usturoiul si ceapa verde le-am taiat marunt.
Intr-un castron am amestecat bine toate ingredientele, iar amestecul obtinut l-am bagat in punga speciala pentru friptura. Cu ajutorul unei scobitori am facut 3-4 gauri in punga.



Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pentru o ora. Dupa ce a fost gata am rasturnat continutul pungii intr-o cratita.
Am servit mancarea fierbinte, alaturi de salata de varza noua.


Ce-a ramas din mancarica asta am tocat in mixer si am obtinut un delicios pateu.
Sa ne fie de bine!