joi, 25 iulie 2013
Dulceata dietetica de rabarbar
Am facut un pic de dulceata de rabarbar, cat sa consumam in cateva zile. Chiar daca nu are deloc fata comerciala, este foarte gustoasa si s-a terminat repede.
Ingrediente:
- tulpini de rabarbar
- indulcitor
Tulpinile de rabarbar le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere.
Le-am fiert pana cand au scazut la jumatate, apoi am adaugat indulcitor pastilute pana mi-a convenit gustul. Am oprit focul si am turnat dulceata in borcane.
Mi-au iesit doua borcanele de 400g si un castronel mititel, cam doua linguri.
Nu stiu daca se pastreaza mult timp, de aceea nu stiu daca se incadreaza la sectiunea Conserve pentru iarna. Teoretic, daca este fiarta bine si este pusa in borcane curate si apoi sterilizate, ar trebui sa tina mult si bine.
Sa fim sanatosi, sa mai facem si sa verificam atunci daca se tine dulceata asta peste iarna.
S-aveti o zi buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
De cand am invatat de la soacra mea sa fac gogosi de post , nu exista luna a anului in care sa nu le prepar de minim 2 ori. Noua ne plac ...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...