miercuri, 29 mai 2013
Rulada din piept de pui umpluta cu ciuperci si fasole verde
Rulada asta este foarte simplu de facut, arata tare bine in farfurie si este foarte gustoasa!
Da stiu, lauda-te caciula... ^_^ Pai daca nu ma laud eu, atunci cine? Cum sa nu zic de frumusetea asta de rulada?
A fost perfecta la cina langa o salata babana de legume crude, dar a mers foarte bine si la pachetel.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - toate fazele.
Ingrediente pentru 4 rulade lungi cat palma:
- 2 buc piept de pui dezosat si fara piele (aproximativ 1kg)
- 3 fire ceapa verde
- 250g ciuperci brune
- 4 oua
- 150g fasole verde (eu am folosit congelata)
- 1 lingura boia dulce
- sare si piper macinat
***Sos:
- 2 ardei capia verzi
- 2 fire ceapa verde
- 3 linguri sos de soia
- 1 cutie cubulete de rosii in bulion
- 4 catei usturoi
- sare si piper macinat
Intr-o tigaie antiaderenta am calit ceapa cu sare si piper macinat dupa gust. Am adaugat si ciupercile taiate marunt si am lasat tigaia pe foc mic pana cand ciupercile si-au lasat zeama.
Ouale, batute un pic cu furculita, le-am turnat in tigaie peste legume si am amestecat mereu pentru a se coace bine. Am oprit focul si am lasat compozitia sa se raceasca.
Pieptul de pui l-am taiat in jumatate pe lung, apoi fiecare jumatate am crestat-o pe grosime astfel incat sa obtin o felie de carne. Am asezat felia de carne intre doua foi de plastic si am batut-o usor cu ciocanul de snitele pana am obtinut grosimea dorita.
Peste fiecare felie de piept de pui am presarat un pic de sare si piper, am pus un sfert din compozitia cu ciuperci si la un capat am asezat cateva pastai de fasole verde congelata.
Am rulat cu grija si am legat rulourile obtinute cu sfoara.
Am uns rulourile cu boia dulce si le-am asezat intr-o tava cu peretii inalti.
Peste ele am pus ardeiul capia si ceapa verde taiate marunt. Intr-un pahar am amestecat sosul de soia cu apa, iar amestecul obtinut l-am turnat in tava.
Am dat tava la cuptor, la foc mic pentru o ora.
Dupa o ora am scos tava din cuptor si am adaugat continutul conservei de rosii amestecat cu usturoiul tocat marunt, putina sare si piper macinat. Am reintrodus tava la cuptor si am mai lasat-o 20 minute.
La sfarsit arata asa:
Se poate servi alaturi de piure de conopida, cu o salata de cruditati sau simpla. Este foarte buna calda, dar si rece. Se feliaza foarte frumos, cu minim de efort si atentie. In sectiune arata foarte frumos!
Nu cred ca mai este nevoie sa precizez ca inainte de a fi feliata rulada, trebuie sa inlaturam sfoara, nu?
N-o sa va para rau daca incercati! Asta garantez!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Pe principiul "hai sa mai fac un chec, ca a trecut aproape o luna de cand am facut chec ultima data", am hotarat sa incerc o ...