miercuri, 8 mai 2013

Piept de pui cu iaurt, la cuptor


Un experiment reusit dupa umila mea parere.
Carnea a ramas frageda, iar iaurtul ii da un gust acrisor. Se preteaza foarte bine la micul dejun, la cina, ca gustarica intre mese si chiar la pachetel.
Aceasta reteta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan - toate fazele. Atentie la doza zilnica permisa de tarate de ovaz si tineti cont daca consumati si alte feluri de mancare ce contin tarate de ovaz!
Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit doua tavi mari (vorbesc de tava de la aragaz) si cateva snitele la tigaie (pentru ca am probat sa vad daca merg facute si in tigaia antiaderenta).

Ingrediente:
- 200g iaurt 0.1% grasime
- 2 oua
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- 4 linguri tarate ovaz
- 700g piept de pui fara os si fara piele

Intr-un castronel am amestecat iaurtul cu ouale, condimentele si taratele de ovaz. Pieptul de pui l-am taiat felii pe lat si l-am amestecat in compozitia cu iaurt.




Cu o lingura am luat fiecare bucata de pui si am asezat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat spre mic, unde a stat pana cand bucatile de pui au prins culoare frumoasa.


Am incercat sa frig cateva bucati in tigaia antiaderenta, dar compozitia cu iaurt se ardea prea repede si am abandonat ideea.



Cele la cuptor au iesit asa:


Noua ne-au placut foarte mult!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana