▼
luni, 27 mai 2013
Pasca fara aluat
Pasca nu am mai facut niciodata! Dar cum toate au un inceput pe lumea asta, iata ca ma afisez si eu pe blog cu o reteta de pasca fara aluat. Sursa mea de inspiratie este Laura Adamache - Pasca Dukan. La reteta ei eu am adus cateva modificari minore: nu am folosit gluten, in loc de lamaie am folosit esenta de lamaie, cantitatea de amidon si de iaurt nu le-am dublat chiar daca am facut portie dubla, iar albusurile nu le-am batut spuma.
A fost foarte buna!! Nici nu ma asteptam!! Voi repeta reteta in mod sigur, chiar daca Pastele a trecut de mult. Este moale, umeda, parfumata si spornica. Din ea am dus jumatate la mama acasa, iar cealalta jumatate ne-a ajuns doua zile la trei oameni. A fost foarte laudata de meseni!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - incepand cu croaziera.
Tava folosita de mine are 24 cm diametru.
Ingrediente:
- 800g branza de vaci degresata (eu am folosit Prodlacta 0%)
- 8 oua
- 150g indulcitor
- 200g iaurt degresat (eu am folosit Zuzu 0.1%)
- esenta de lamaie (dupa gust)
- 40g amidon
- 1/2 plic praf de copt
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca bine pana am pregatit compozitia de pasca.
Branza de vaci am pisat-o cu o furculita, apoi am amestecat-o cu iaurtul, indulcitorul, ouale intregi si esenta de lamaie (eu am pus 1 lingurita).
Amidonul l-am amestecat cu praful de copt, apoi le-am adaugat la compozitia semi-lichida.
Nu va speriati daca compozitia este foarte moale, aproape lichida! Asa trebuie sa fie ^_^.
Am turnat compozitia intr-o tava captusita cu hartie de copt. Hartia de copt am udat-o si apoi am stors-o bine de apa inainte de a captusi tava cu ea.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, unde a stat pana a prins o crusta aramie deasupra. La mine a durat cam o ora si un pic. Timpul este insa relativ pentru ca timpii de coacere difera de la cuptor la cuptor. Va sfatuiesc sa verificati pasca dupa 40-45 minute si hotarati atunci daca este gata sau mai trebuie lasata.
Eu am lasat-o sa se raceasca in tava pana a doua zi, cand am servit-o la masa.
Asa arata in sectiune:
Gustoasa tare! O reteta care merita incercata!
Sa ne fie de bine!