marți, 23 aprilie 2013

Mini rulouri de iaurt


Reteta de fata a rezultat in urma dorintei de a manca ceva dulce dar conform cu dieta pe care o urmez. Planul era ca desertul asta sa fie doar pentru mine, dar sotul si junioara nu au avut aceeasi parere smiley1382.gif
Rulada a fost foarte buna si cu siguranta voi repeta acest experiment, dar voi tripla ingredientele, ca sa ajunga la toata lumea. smiley1653.gif Are gustul dulce-acrisor si a disparut de pe farfurie in mai putin de 5 minute.
Tava folosita de mine este mica si are 15 cm latime si 25cm lungime.

Ingrediente:
- 400g iaurt 0.1% grasime
- 2 oua
- esenta de vanilie
- indulcitor - echivalentul a 80g zahar


Indulcitorul l-am topit in doua linguri de apa fierbinte.
Iaurtul l-am mixat cu ouale, indulcitorul topit si esenta de vanilie. Compozitia rezultata am turnat-o in tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat. Cand blatul este inchegat si se desprinde usor de marginea tavii, este gata.
Am lasat blatul sa sa racoreasca cateva minute, apoi l-am portionat in 8 fasii de circa 3 cm latime, taiate paralel cu latura mica. Fiecare fasie am rulat-o usor, obtinand astfel mini rulouri.
Blatul este subtire (0.5 cm), moale si pufos. Cred ca merge facuta si o rulada cu el smiley2964.gif


In poze apar doar 6 rulouri pentru ca 2 bucati au disparut imediat dupa ce au fost gata smiley2001.gif


No, asta a fost desertul conform ce poate fi mancat in dieta Dukan (atac si croaziera), dieta Montignac sau pur si simplu de pofta.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana