vineri, 1 martie 2013

Supa crema de chimen


In momentul in care am vazut la Lidl perlele-crutoane, m-am gandit ca tare fain le-ar sta intr-o supa de chimen. Reteta este din cartea cea minunata, Carte de bucate editia a III-a, din care am mai pregatit retete delicioase de-a lungul timpului.
Supa a iesit foarte buna si parfumata, perfecta pentru zilele reci. Daca mai punem la socoteala si proprietatile minunate ale chimenului, atunci e musai sa incercati reteta asta.
Este o planta parca special facuta sa ne ajute la inceput de primavara. Trateaza cu succes gastrita, alergia, colesterolul marit, bronsita, chiar si astenia de primavara.
Sursa citat: Chimenul - medicina naturista 

Ingrediente:
- 50g unt
- 1 lingura chimen
- 1 lingura faina
- 3 cartofi
- sare
- patrunjel proaspat
- crutoane

In reteta originala se folosesc si crenvursti, dar eu nu am folosit. De asemenea, e bine de stiut ca reteta nu are nimic de suferit daca folositi in loc de unt 2 linguri de ulei. In acest caz obtinem o supa de post :)



In oala in care urma sa fac supa am pus untul la topit si am calit in el, 1 minut, la foc mic, chimenul.


Am adaugat faina si am amestecat bine, pentru a nu ramane cocoloase de faina.


Imediat ce faina s-a imbibat de grasime, am turnat 2 litri de apa.


Am adaugat si cartofii taiati cubulete si o lingurita rasa de sare.


Am lasat supa sa fiarba la foc mic pana cand cartofii s-au fiert.


Cand cartofii au fost fierti, i-am scos intr-un al castron si i-am transformat in piure. Supa am strecurat-o si am aruncat semintele de chimen fierte. Zeama strecurata am pus-o iar in oala si am dizolvat in ea piure-ul de cartofi.



Am pus supa iar pe foc mic si am lasat-o sa ajunga iar la fierbere. Dupa ce a dat un clocot, am oprit focul.
Supa am servit-o calda, cu perle crocante si patrunjel verde. In loc de perle se pot face crutoane simple din paine.



A fost foarte buna!
Sa ne fie de bine!