vineri, 29 martie 2013

Biscuiti din fulgi de ovaz


Cand am vazut prima data aceasta reteta pe Pinterest (AICI), mi-a fost destul de greu sa cred ca este posibil sa faci biscuiti doar din doua ingrediente. Da, ati citit bine: DOUA INGREDIENTE!!!
Si cica biscuitii astia sunt sanatosi, dietetici, digestivi si vegani. Nu intru in detalii tehnice, ca nu e domeniul meu, doar scriu ce-am vazut la altii.
Pentru ca nu contin faina, lapte, oua, grasime, sunt buni si pentru cei care au intoleranta la acestea.
Si sunt de post! :D
No, dupa atatea laude cum era sa trec pe langa reteta asta fara sa o incerc macar?
Am incercat-o si pentru ca biscuiteii ne-au placut mult, am zis sa trecem reteta si pe blog, ca sa vada si altii si sa incerce.
Reteta permite adaugarea de nuci, stafide, cipsuri de ciocolata, bombonele colorate, nuca de cocos, fructe uscate, fructe confiate, cacao, alune, esente, rahat etc. De asemenea, biscuitii pot fi inveliti in ciocolata. Bineinteles ii puteti lasa si asa, simpli.

Ingrediente (12 biscuiti):
- 2 banane mari, bine coapte
- 1 cana fulgi de ovaz



Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
Am strivit bananele cu o furculita si le-am amestecat cu fulgii de ovaz. Eu am adaugat si cateva bobite mici de ciocolata amaruie.


Intr-o tava captusita cu hartie de copt, am asezat cu ajutorul unei ligurite, mici gramajoare din compozitia formata in castron. Le-am aplatizat un pic.



Tava am bagat-o in cuptorul incins, pe raftul din mijloc, la foc moderat spre mare, timp de 15 minute.
Cand biscuitii prin un pic de culoare sunt gata.



Asta-i tot! Usor, nu?
Biscuitii au fost foarte buni, crocanti la exterior si un pic moi la interior. De asemenea sunt parfumati si dulci din cauza bananelor.



Daca nu incercam nu credeam :D Incercati si voi!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana