duminică, 10 februarie 2013

Snitele de soia cu nuci si fulgi de porumb


A trecut multa vreme de cand nu am mai facut snitele de soia. Pentru ca sotului meu ii plac si pentru ca vroiam sa incerc o reteta de snitele de soia dintr-o revista mai veche "Practic in bucatarie", am cumparat trei pungi de feli de soia si m-am apucat de treaba. Eu am facut multe pentru ca am vrut sa ramana si pentru a doua zi, deci daca nu vi s-au anuntat musafiri si daca nu aveti o familie numeroasa, o punga de felii de soia este suficienta pentru o masa, 3 portii, alaturi de piure si muraturi. Merg foarte bine si la micul dejun sau la cina, precum si la pachetel. Sunt foarte bune!

Ingrediente:
- 3 pungi snitele de soia
- 2 linguri amestec de condimente (eu am folosit mix de ierburi italiene)
- 1 punga fulgi de porumb
- 5 oua
- 200g cascaval ras fin
- 100g nuca macinata
- 2 linguri seminte de susan
- 1 lingurita praf de ghimbir
- sare si piper macinat
- ulei pentru prajit

 Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat mixul de condimente, sare, piper macinat si feliile de soia. Le-am lasat sa fiarba la foc mic pentru o jumatate de ora.



Intre timp am amestecat intr-un castron ouale, cascavalul ras, nucile macinate, praful de ghimbir, susanul, sare si piper macinat.
Intr-o tava am pisat cu mainile fulgii de porumb.


Am pus ulei intr-o tigaie pe foc molcom si l-am lasat sa se infierbante.
Feliile de soia fierte, scurse bine de apa, le-am dat prin compozitia de oua cu nuca si apoi le-am tavalit prin fulgi de porumb, apoi le-am pus la prajit in ulei.



Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le-am scos pe servetele de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei.


Noi o parte din snitele le-am servit cu piure de cartofi si muraturi asortate.



Au fost foarte bune! Se pastreaza foarte bine la frigider, intr-un vas cu capac, cateva zile.
Sa ne fie de bine!