sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Chiftelute din linte verde


Din cand in cand reorganizez camara si bufetul si ma trezesc ca sunt proprietara a tot felul de ingrediente de care am uitat complet ca le detin. Asa s-a intamplat si de data asta. Am dat peste o punga de linte verde cumparata cu ceva vreme in urma, pentru sarmalute cu carne si linte verde, in foi de vita de vie. Am luat-o ca pe o provocare si am cautat o reteta in care lintea asta sa fie vedeta principala. O reteta care mi-a placut de la prima vedere a fost cea gasita pe bucataras.ro, chiftelute din linte cu salata de patrunjel si am hotarat ca merita incercata. Nu mi-a parut rau de hotararea luata, ba chiar m-am felicitat in gand cand am vazut ca mesenii, reticenti la inceput, au mancat tot, ba chiar au cerut inca o portie.
Eu am ales sa le servesc alaturi de orez de primavara.

Ingrediente:

- 350g linte verde
- 1 morcov mare
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel verde
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 6 linguri pesmet
- sare si piper macinat

Lintea am spalat-o in apa rece, am lasat-o in apa rece o jumatate de ora, apoi am fiert-o pana s-a inmuiat. Am scurs-o bine de apa, apoi am amestecat-o cu celelalte ingrediente, tocate marunt.



Din compozitia rezultata am format, cu mainile ude, chiftelute.



Le-am prajit in ulei pe ambele parti si cand au fost gata le-am scos pe servetele de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei.


Au fost foaaaarte bune! Ma credeti sau nu, dar nici nu s-a simtit ca nu contin carne.


Neaparat trebuie sa le mai fac si alta data!
Ce a ramas a fost perfect pentru pachetel la serviciu.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana