sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Chiftelute din linte verde


Din cand in cand reorganizez camara si bufetul si ma trezesc ca sunt proprietara a tot felul de ingrediente de care am uitat complet ca le detin. Asa s-a intamplat si de data asta. Am dat peste o punga de linte verde cumparata cu ceva vreme in urma, pentru sarmalute cu carne si linte verde, in foi de vita de vie. Am luat-o ca pe o provocare si am cautat o reteta in care lintea asta sa fie vedeta principala. O reteta care mi-a placut de la prima vedere a fost cea gasita pe bucataras.ro, chiftelute din linte cu salata de patrunjel si am hotarat ca merita incercata. Nu mi-a parut rau de hotararea luata, ba chiar m-am felicitat in gand cand am vazut ca mesenii, reticenti la inceput, au mancat tot, ba chiar au cerut inca o portie.
Eu am ales sa le servesc alaturi de orez de primavara.

Ingrediente:

- 350g linte verde
- 1 morcov mare
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel verde
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 6 linguri pesmet
- sare si piper macinat

Lintea am spalat-o in apa rece, am lasat-o in apa rece o jumatate de ora, apoi am fiert-o pana s-a inmuiat. Am scurs-o bine de apa, apoi am amestecat-o cu celelalte ingrediente, tocate marunt.



Din compozitia rezultata am format, cu mainile ude, chiftelute.



Le-am prajit in ulei pe ambele parti si cand au fost gata le-am scos pe servetele de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei.


Au fost foaaaarte bune! Ma credeti sau nu, dar nici nu s-a simtit ca nu contin carne.


Neaparat trebuie sa le mai fac si alta data!
Ce a ramas a fost perfect pentru pachetel la serviciu.
Sa ne fie de bine!