▼
marți, 15 ianuarie 2013
Budinca de cozonac cu ciocolata
Mutam in frigider dintr-o parte in alta patru felii de cozonac, groase de un deget, de cateva zile. Si pentru ca nu s-a indurat nimeni sa le manance, am hotarat sa fac budinca de cozonac din ele. Junioara m-a rugat sa o las pe ea sa faca. Eu am acceptat, m-am asezat cuminte pe un scaun si am fotografiat tot.
Ingrediente:
- 4 felii cozonac (noi am avut cu nuca, dar acest lucru nu conteaza)
- 2 oua mari
- 1 cana lapte rece
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 100g ciocolata (noi am folosit alba)
Feliile de cozonac le-a taiat in patrate si le-a pus intr-un vas de sticla termorezistent.
Vasul nu a fost uns cu nimic inainte, dar nu are cu ce sa strice daca voi alegeti sa ungeti vasul cu ceva unt.
Intr-un castron a spart ouale si le-a amestecat cu telul. Nu mult, ci doar cat sa le ameteasca un pic.
A adaugat zaharul, esenta de rom si laptele si a mai amestecat un pic, pana cand s-a topit zaharul.
Peste cozonac a pus ciocolata, rupta in patratele, apoi a turnat peste ele amestecul aromat de ou cu lapte.
Vasul l-am bagat in cuptor (eu! ca sa nu zica nimeni ca nu am contribuit si eu cu ceva), la foc mediu, pe raftul de sus. Dupa 40 minute arata asa:
Am lasat budinca sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am taiat-o, am pozat-o si am savurat-o.
A iesit extraordinar de buna!!! Moale, pufoasa si aromata
Se pricepe junioara mea sa faca mancare, nu?
PS Bluzica nu e murdara ci doar uda. Inainte sa se apuce de budinca, a spalat niste pahare.