Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2012

La multi ani pui frumos!

Azi e ziua junioarei mele!!!             
Teodora- Maria a implinit 8 ani! Doamne, cum trece timpul! Imi aduc aminte perfect ziua in care am adus pe lume pruncul asta frumos si cuminte, care ne-a adus lumina si noroc in casa. O iubim din toata inima si fiecare zi impreuna cu ea este cea mai frumoasa zi.
La multi ani puiul meu drag! Sa ai parte de o viata frumoasa, sa nu cunosti supararea  si sa fii sanatoasa!


Are Mama O Fetita - Pentru Printesa Ta!

Asculta mai multe audio soundtrack

Ciuperci cu carne de pasare

Imi place sa gatesc dupa retete vechi!
Reteta de fata am pregatit-o ca urmare a unei provocari lansate pe forumul Fabs.ro. Sursa mea de inspiratie a fost cartea ce veche de bucate, despre care am mai vorbit eu la  Gulas de carne, reteta numarul 685.


Ingrediente:
- 2 cepe mijlocii
- 50g unt
- 2 linguri ulei
- 4 copane superioare de pui, fierte in prealabil
- 500g ciuperci brune
- 1 lingura faina
- 250 ml smantana de gatit
- sare si piper macinat
- patrunjel verde

Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o cateva minute in unt amestecat cu ulei. Am adaugat si pulpele fierte si am mai lasat cateva minute, la foc mic, cat sa sa imprieteneasca toate si pulpele sa prinda un pic de culoare.


Am adaugat faina si am amescat bine, apoi am turnat o jumatate de cana cu apa.


Am adaugat ciupercile brune taiate felii si am mai adaugat o cana cu apa.



Am lasat sa fiarba cateva minute pana s-a ingrosat sosul si am adaugat smantana de gatit.


Am potrivit gustul cu sare si piper si am adaugat si verdeata, apoi…

In dar, tot ce e mai bun

Nu sunt ardeleanca pura, caci m-am nascut si am locuit 23 de ani in Dobrogea. Acum 10 ani Ardealul m-a adoptat cu drag si mi-a facut cadou titulatura de "ardeleanca". Iubesc tot ce este frumos, deosebit, original si bun. Toate aceste calitati le-am intalnit la produsul The Art of DAR, un produs lansat in 22 octombrie la Paris.
The Art of DAR este esenta si rezultatul celor mai bune produse si servicii oferite in dar, cu drag, de Transilvania. Ardeleni priceputi si harnici din Tarnava Mare si Valea Barcaului, sub umbrela fundatiilor ADEPT Transilvania si AGAPIS Salaj, si-au unit fortele si au reusit sa creeze un produs original, numai bun de dat in dar. Scopul lansarii acestui produs este de a promova aceste doua regiuni, precum si produsele si mestesugarii locali.
Unicitatea acestui dar este dat de calitatea superioara a produselor, provenite din zone recunoscute pentru biodiversitate si pamant curat, fara urma de ingrasaminte chimice sau insecticide: Valea Barcaului si Tran…

Bento box saptamana 5 (15 octombrie - 19 octombrie)

Luni, 15 octombrie:

Mini frigarui cu salam si cascaval, placinta cu mere si pere, doua triunghiuri de branza topita, ardei gras rosu, boabe de strugure negru.

Marti, 16 octombrie 2012:


Mini frigarui cu snitel de porc ( cu manta de naut, ou si verdeturi), cascaval si castravete, placinta cu mere si pere, boabe de strugure negru si bucati de para.

Miercuri, 17 octombrie:


Snitel de porc cu manta de naut, telemea de capra, ardei gras verde, biscuiti cu cacao si boabe de strugure negru.

Joi, 18 octombrie:


Pizza la microunde (ou, fulgi de ovaz, salam, ardei gras verde, telemea de capra, sos de rosii), bastonase de morcov, boabe de strugure negru si un iaurt mic cu capsune.

Vineri, 19 octombrie:


Triunghiuri de paine cu crema de alune, miez de nuca, boabe de strugure negru, iaurt cu capsune.

Quesadilla

Pentru ca am cumparat un pachet de lipii mexicane, m-am gandit sa fac quesadilla. Nu m-am ghidat dupa o reteta anume si am pastrat ideea de baza.
Pentru 6 quesadilla am folosit:
- 6 lipii mexicane
- 400g cascaval razuit
- 12 snitele inguste de porc
- 6 linguri cu sos de legume (ulei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, condimente)

Snitelele stie sa faca oricine si fiecare gospodina are reteta ei proprie, deci nu voi insista asupra prepararii lor. Singura chestie ce vreau s-o mentionez este ca snitelele le-am facut inguste si lungi.
Pentru sosul de legume am folosit 4 linguri ulei, o ceapa tocata marunt, 2 ardei grasi, o lingura pasta de tomate, piper macinat, sare si cimbru uscat. Ceapa am calit-o in ulei, impreuna cu sare, piper macinat si cimbru. Cand a devenit sticloasa am adaugat ardeiul gras taiat marunt. In momentul in care ardeii s-au inmuiat, am adaugat pasta de tomate si o jumatate de pahar cu apa. Am mai lasat pe foc 5 minute si am oprit focul.




Cu toate ingredientele pentru…

Concurs

Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs!

Calendarul de desfasurare:

20 octombrie 2012 – 24 noiembrie 2012:  inscrierea si postarea retetelor in concurs

25 noiembrie 2012 – 02 decembrie 2012 – jurizarea si anuntarea rezultatelor finale

La acest concurs pot participa toti cei care sunt de acord cu conditiile concursului. Inainte sa va spun despre aceste conditii, vreau sa va prezint premiile.
Vor fi acordate 3 premii:
1. Premiul pentru dificultate - o forma de copt coji de nuci


2. Premiul pentru prezentare - un cutit pentru verdeturi + o tava de prajituri in forma de scoici




3. Premiul pentru creativitate - o tava pentru prajituri in forma de floare + o tava de prajituri in forma de inima.



Pozele sunt cu titlul informativ si nu constituie o garantie pentru imaginea reala a produselor. Forma pentru coji de nuci nu este noua.

Conditii de participare:
1. Alege o reteta de pe blogul Cristina's world si incearc-o in bucataria ta. Fa poze drept dovada! Sunt necesare minim trei …

Tort " Santier in lucru"

Acest tort l-am facut pentru nepotul meu, Mihai, care a implinit in 13 octombrie 9 ani.
La multi ani Mihai! Sa fii sanatos si sa iei numai note mari la scoala!

Ingrediente:
*** Blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
*** Crema:
- 200g unt 82% grasime
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1l lapte
- 5 linguri zahar
- 1 esenta de rom
*** Glazura:
- 200ml frisca lichida
- 200g ciocolata amaruie
*** Decor:
- 1 pachet biscuiti de cacao cu crema de cacao
- stafide in ciocolata
- 2 masinute de plastic

Pentru blat am batut bine albusurile cu 3 linguri de zahar pana s-au transformat intr-o spuma tare. Galbenusurile le-am frecat cu celelalte 3 linguri de zahar pana cand s-au albit, apoi le-am turnat peste spuma de albusuri si le-am incorporat usor, cu miscari lente, cu ajutorul unui tel.
Faina am adaugat-o la spuma, lingura cu lingura, amestecand in continuare incet cu telul. Compozitia finala trebuie sa fie aerata si sa nu contina cocoloase de faina.
Am turnat compozitia intr-o form…

Recapitulare alte luni de octombrie