Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2012

Peste la cuptor

Reteta aceasta am cules-o de pe forumul elady, unde a fost postata de dr_wise. Este o reteta conforma cu dieta Montignac, faza I.
Pestele facut in acest fel a fost delicios, iar pe sosul format in tava a fost bataie! :)
Eu am folosit macrou si stiuca, dar se poate folosi orice alt peste.

Ingrediente:
- 2kg macrou
- 1kg stiuca
- 1 pahar ulei
- 1 pahar apa
- 1 pahar otet (eu am pus doar jumatate de pahar)
- 1 legatura marar proaspat (eu am pus 2 linguri marar uscat)

Am pornit focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Pestete curatat si spalat l-am taiat in bucati late de 2-3 degete, apoi l-am asezat intr-o tava putin adanca, intr-un singur rand. Peste el am turnat uleiul, apa si otetul, iar mararul l-am presarat deasupra.


Stiuca:


Macroul:


Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc potrivit spre mic, pe raftul cel mai de sus al cuptorului. Dupa 20 minute am intors pestele si pe partea cealalta. Am mai lasat tava la cuptor 15 minute si apoi am scos tava din cuptor.


L-am se…

Bento box - saptamana 1 (18 septembrie - 21 septembrie)

Pentru cine nu stie, in 17 septembrie a inceput scoala.
In incercarea mea de a nu-i pune junioarei sandwich in fiecare zi, am cumparat o caserola compartimentata si planuiesc sa-i pun mancare cat mai diversificata. Am si o gentuta mica, cu pereti dubli, in care incape perfect caserola, sticluta cu apa, un prosopel si un pachet de servetele umede.



Fac si poze in fiecare zi, ca sa ma oblig sa nu ma las pe tanjeala si sa revin la eternul sandwich.
Va rog sa postati aici daca aveti idei pentru caserola de pranz.

P.S. Pentru a evita orice neintelegere si nelamurire: junioara mea are 8 ani, este eleva in clasa a II-a si sta la scoala de la ora 8 la ora 16. Intelegeti atunci de ce e importanta caserola asta, nu?

Marti, 18 septembrie 2012:


Orez cu ou si legume (morcov, ardei gras, castravete), mini-snitele de pui cu seminte. piersica, bombonele gumate.
Miercuri, 19 septembrie 2012:


 Sandwich (paine neagra cu tarate, unt, salam cu sunca, cascaval), ardei gras verde, castravete, ou fiert, 2 bomb…

Negresa cu gem si nuci (de post)

Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita ingrediente multe si scumpe, nici tehnici de fabricatie complicate. Rezultatul este o prajitura delicioasa!
Ingredientele se masoara cu aceeasi cana/pahar/borcan.

Ingrediente:
- o cana zahar
- o cana ulei
- 2 cani apa
- un borcan gem sau dulceata (400g)
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita otet
- 3 linguri cacao de buna calitate
- faina cat cuprinde
- o cana nuca macinata sau fulgi de cocos

Intr-un bol se pun: zaharul, uleiul, apa, dulceata (sau gem), cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet.



Am adaugat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu cu un tel.


Am adaugat atata faina pana cand compozitia a ajuns la consistenta unei smantani subtiri.


Am turnat compozitia intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt si am presarat deasupra nuca macinata grosier.



Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat sp…

Nuci umplute cu crema din biscuiti

Pentru provocarea secreta din luna septembrie mi-a fost repartizat blogul Doi si un "SFERT" ... la masa. Pe acest blog am gasit o reteta veche de nuci umplute, preluata dintr-un caiet cu foi ingalbenite. Imi plac retetele vechi, mostenite de la mame/bunici/matusi, care au fost facute si refacute si care pastreaza vie amintirea copilariei fara griji. Prin urmare nici nu am stat pe ganduri cand a trebuit sa aleg reteta ce urma sa o probez.
Irina a fost foarte draguta si a postat si o poza cu reteta cea veche, pe care imi permit s-o postez si eu pe acest blog, pentru ca merita :


Si daca tot este o reteta veche, am folosit cateva ustensile si vase de bucatarie mostenite: un vailing emailat care multe a vazut la viata lui, o forma veche si foarte grea pentru cojile de nuci - primita in dar de la vecina, care a mostenit-o de la mama ei, un castronel de lut si o ulcica tot de lut primita in dar de la soacra mea.

Ingredientele folosite de mine:
- 130g margarina
- 2 linguri de untura

Coaste lipicioase, dulci-picante

Asta a fost comanda ferma  de sambata si m-am conformat. Am facut aceste coaste si cu alta ocazie, dar pana sa apuc sa le pozez au disparut. Acum insa, i-am alungat pe toti din bucatarie si am reusit sa fac poze pas cu pas acestei retete simple.

Ingrediente:
- coaste cu carne (eu am avut in jur de 2 kg)
- o lingura boia de ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sos Worcestershire
- 3 linguri miere incalzita
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 3 linguri dulceata de ardei iute

Coastele, taiate in bucati potrivite, le-am pus gramada intr-un bol incapator. Celelalte ingrediente le-am amestecat intr-un castronel si am obtinut o pasta subtire. Va sfatuiesc sa gustati pasta inainte de a o folosi, pentru a-i putea ajusta gustul dupa bunul vostru plac.
Pasta am turnat-o peste coaste si am amestecat bine, avand grija ca fiecare coasta sa fie unsa pe toate partile.



Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Intr-o tava captusit…