Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august, 2012

Faguri cu crema de ciocolata

Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). Retete am tot incercat dar niciodata nu am apucat sa fac si poze. Reteta asta am pozat-o de ziceai ca e cine stie ce vedeta. Nu au iesit asa cum imi amiteam eu. Nici nu aveau cum pentru ca reteta aia de o caut eu are amoniac si untura in ea. Totusi, aceasta reteta merita trecuta in randul retetelor care merita refacute pentru ca fagurii au iesit foarte buni.
Reteta este preluata de pe blogul Din bucataria mea.

Ingrediente:
- 75 g unt
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 100g faina (eu am mai adaugat inca 30 de grame pentru ca compozitia era prea moale si fagurii se lipeau tare de forma)
- 1 lingura praf de copt
- 100 ml frisca lichida
- 1 fiola esenta de vanilie
- un praf de sare
- ulei pentru uns forma
Intr-un bol am pus la gramada untul, ouale si zaharul. Cu ajutorul unui mixer le-am transformat intr-o compozitie cremoasa si omogena.



Faina am amestecat-o in…

Rulada de oua cu cascaval si ciuperci

In aceasta luna, la provocarea secreta a Amei mi-a fost repartizat blogul Dulce sau sarat. Din multitudinea de retete prezentate pe acest blog am ales sa probez Rulada de omleta. Eu am ales sa o umplu cu ciuperci.
Credeam ca va iesi pufoasa, asa cum mi s-a parut ca vad in pozele postate la acea reteta, insa rulada mea a iesit foarte compacta, ca si cum foaia era facuta din cascaval (asa are consistenta si gustul). Nu pot sa zic ca nu este buna, pentru ca este, chiar daca nu a iesit asa cum credeam ca trebuie sa iasa.

Ingrediente:
- 5 oua
- 1 1/2 cana cu lapte
- 5 linguri faina
- 150g cascaval razuit
- 1/2 kg ciuperci (eu am folosit doua borcanele cu ciuperci conservate)
- 50g unt
- o ceapa
- o legatura de patrunjel verde
- sare si piper negru macinat

Intr-un bol am amestecat ouale cu laptele si faina. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt. Compozitia este lichida.



Am bagat tava la cuptor, la foc mare, pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de 10 m…

Mini - rulada aperitiv

Modelul acestei rulade l-am copiat dupa o poza ce am vazut-o pe Pinterest, care ducea la blogul Recipe Idea Shop's Blog. Am facut-o pentru a completa un aperitiv la o masa aniversara. Este o pata de culoare foarte interesanta pe un platou cu aperitive asortate. A avut mare succes si nimanui nu-i venea sa creada cat de simplu se realizeaza. Cantitatile de mai jos sunt pentru o masa cu invitati multi si ies multe bucati, deci daca vreti sa le faceti pentru 2-4 persoane va sfatuiesc sa injumatatiti cantitatile.

Ingrediente:
- 24 felii patrate de sunca presata
- 250g branza cu smatana
- 150g branza topita
- piper negru macinat
- marar verde sau uscat
- 12 castraveti murati (cat mai drepti)

Castravetii murati i-am pus intr-o strecuratoare ca sa se mai scurga de apa.
Intr-un castronel am amestecat branza cu smantana si branza topita. Am adaugat piper negru macinat si marar (uscat in cazul meu) dupa gust.



Doua felii de sunca presata le-am suprapus un pic (cam de-un deget) la unul dintre…

Chec aperitiv, cu mazare

Daca vrei sa iesi din tipare si sa pregatesti ceva bun si mai putin vazut in alte parti pentru musafiri, te sfatuiesc sa faci acest chec aperitiv si te asigur ca vei primi numai cuvinte de lauda si multe cereri pentru reteta.
Imagineaza-ti feliile de chec aperitiv alaturi de alte aperitive minunate si ai sa vezi ca merita macar sa incerci, sa vezi cum e.
Eu am facut acest chec adaptand o reteta de chec dulce, desert. Am pastrat proportiile de la Checul simplu cu cirese si am schimbat unele ingrediente cu altele: in loc de zahar am pus telemea razuita, in loc de lapte am pus iaurt si in loc de cirese am pus mazare.
Cana folosita pentru masurarea ingredientelor este o cana obisnuita de lapte, de 200ml.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana telemea uscata, razuita
- 1/2 cana iaurt
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 300g mazare
- 50g sunculita taraneasca
- 50g telemea uscata, razuita

Intr-un bol am batut bine, cu ajutorul unui mixer, ouale si telemeaua razuita.


Am adaugat iau…