miercuri, 25 aprilie 2012

Ali Nazik


Imi propusesem de multa vreme sa incerc si eu acest fel de mancare turcesc. Amanarile pentru o alta data au luat sfarsit in momentul in care am gasit ratacite in camara doua borcane mari de vinete coapte si tocate, ce au facut parte dintr-o serie de 20 de borcane pregatite pentru iarna, in toamna anului trecut. 
Pentru ca ravneam de multa vreme la mancarica asta, am hotarat sa dublez cantitatile din reteta initiala. Nu va sfatuiesc sa faceti ca mine decat daca aveti o familie foarte mare sau daca aveti musafiri. Mancarea este foarte buna, dar este foarte saturanta.
Acest fel de mancare este conform dietei Montignac, faza I.
Ingrediente:  
- 2 vinete mijlocii coapte si curatate de coaja
- 3 ardei verzi copti si curatati
- 2 catei usturoi
- 400g smantana fermentata 12%
- o ceapa
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei
- 500g carnetocata (vita sau miel)
- o conserva de cubulete de rosii in bulion (200g)
- sare si piper
- patrunjel verde

Eu am avut vinete coapte si tocate conservate la borcan, deci am folosit ce am avut.
Ardeii i-am copt pe aragaz, apoi i-am curatat de coaja si i-am tocat marunt.


Intr-un bol am amestecat ardeii copti si tocati, usturoiul pisat, smanatana si vinetele tocate.



Ceapa am tocat-o marunt, iar ardeiul verde l-am taiat feliute subtirele. Le-am calit in doua linguri de ulei.


Peste ele am adaugat carnea si am lasat pe foc mic, amestecand des, pana cand carnea si-a schimbat culoarea. Am adaugat si rosiile in bulion, am potrivit gustul cu sare si piper macinat si am lasat la fiert aproximativ 15 minute.


Intr-o tava de sticla am asezat piureul de vinete, deasupra lui am nivelat carnea si apoi am presarat patrunjel proaspat tocat marunt. Se poate aseza si direct in farfurii, spaland astfel cu o tava mai putin.




Sursaa mea de inspiratie: Dimineti insorite


vineri, 13 aprilie 2012

Pulpe de pui invelite in soia, cu garnitura de legume in sos


Am cumparat boabe de soia cu gandul sa-mi fac lapte de soia. Laptele de soia nu mi-a placut si prin urmare nu voi posta reteta.
In urma fabricarii laptelui de soia, am ramas cu pulpa macinata a boabelor de soia. Aceasta pulpa am uscat-o in cuptor si am folosit-o cu succes ca si pesmet la aceste pulpe de pui delicioase.
Ingrediente:
- o cana boabe de soia uscate
- pulpe de pui
- un ou
- sare si piper
- ierburi uscate (cimbru, patrunjel...)
- o punga legume congelate pentru mancarea chinezeasca
- o lingura sos de soia
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- o ceapa mare

Prima data sa va arat cum am obtinut soia granulata.
Boabele de soia le-am pus la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi.




Boabele inmuiate le-am tocat in blender impreuna cu ceva apa (astefl obtineam laptele de soia), apoi le-am scurs bine de zeama intr-un servet.







In poze se observa si laptele de soia obtinut.
Pulpa macinata a boabelor de soia le-am intins intr-o tava captusita cu hartie de copt si am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus si la foc moderat. Am lasat tava in cuptor pana cand soia a capatat o culoare aurie.



Intr-un castronel am batut oul cu sare, o lingurita de amestec de ierburi uscate (cimbru, patrunjel, salvie) si piper mult. Am trecut pulpele prin acest ou condimentat, apoi le-am tavalit prin soia coapta. Pulpele de pui astfel pregatite, le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.



Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc si la foc moderat, pentru a proximativ o ora.
In acest timp am pregatit garnitura.
Am calit ceapa si usturoiul, am stins cu sos de soia si pasta de tomate, si am adaugat legumele congelate. Am adaugat si cateva buchetele de conopida care trebuiau consumate. Dupa doua - trei minute, am turnat si o jumatate de cana de apa si am acoperit cratita cu un capac. Am lasat legumele pe foc cel mult 10 minute, pentru ca noua ne plac legumele crocante.
Si uite asa am servit mesenii:




Pentru ca am folosit amestec de legume congelate, inevitabil m-am trezit in farfurie si cu morcovi. Trebuie sa recunosc ca am mancat tot din farfurie, gandindu-ma ca legumele sunt mai mult nefierte si n-o fi chiar jale, dar nu recomand sa faceti ca mine. Pentru cine nu stie, in dieta Montignac morcovii gatiti sunt evitati. Data viitoare voi folosi fasole verde, conopida, ciuperci si muguri de soia si voi manca fara mustrari de constiinta. Promit! In schimb reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Stau si ma gandesc ca pulpele astea ar sta bine si langa o salata de cruditati, ceea ce ar fi si mai bine pentru mine.

luni, 9 aprilie 2012

Snitele din piept de pui cu manta de tarate


Am devenit fan tarate si fulgi de ovaz. Le-am adoptat foarte repede de cand cu dieta si cu ajutorul lor scap de tentatiile neconforme.
Cine zice ca nu poti manca bine si cand esti la dieta? Uite ca se poate.
Ingrediente:
- piept de pui dezosat si taiat fasii
- oua
- apa
- tarate
- sare si piper
- cimbru uscat
- ulei pentru prajit

Intr-un castron am batut bine ouale, am adaugat apa si apoi am adaugat atata tarata pana cand compozitia a ajuns la consistenta unui aluat de clatite. Ca sa va faceti o idee despre proportii, la doua oua eu am folosit o jumatate de cana cu apa si 6 linguri de tarate.
Am adaugat si condimentele, dupa bunul plac. In aluat am pus toate fasiile de piept de pui si am amestecat bine.
Cu ajutorul unei linguri, am luat cate o bucata de pui invelit in aluat de tarate si l-am pus la prajit.


Am avut grija sa le intorc si pe partea cealalta.
Am obtinut snitele micute, fragede, cu o crusta delicioasa.


Sunt perfecte pentru pachetelele pentru scoala si/sau serviciu, pentru mic dejun, pentru cina, ca si aperitive la o masa festiva.
Pofta buna!

joi, 5 aprilie 2012

Pizza cu tarate (la cuptorul cu microunde)


Foarte rapida, foarte buna, in mod sigur blamata de multa lume, conforma cu dieta Montignac, faza II. Cam asta e de zis de pizza asta.
Trebuie sa recunosc ca ma scoate din impas cand nu stiu ce sa mananc la micul dejun.

Ingrediente:

- 1 ou
- 2 linguri tarate
Pe deasupra puneti ce va pofteste inimioara: ceapa, ardei, masline, ciuperci, mezeluri, cascaval...

Oul se bate intr-un castronel si se amesteca cu tarata. Pe o farfurie intinsa am pus hartie de copt si am turnat amestecul.


Am asezat artistic restul de ingrediente, mai putin cascavalul si am bagat farfuria in cuptorul cu microunde.


 3 minute la putere maxima, atat ii trebuie blatului sa fie gata.
Am scos farfuria si am pus si cascavalul. Am bagat la cuptor iar pentru 35 de secunde la putere medie si gata.









Pofta buna!

PS Daca folositi tarate de ovaz pentru blat si deasupra puneti fasii de pui sau mezeluri slabe de pasare, pizza devine conforma si cu dieta Dukan,

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape