miercuri, 7 noiembrie 2012

Clafoutis cu pere


Uite ca suntem in noiembrie si eu abia acum am reusit sa fac reteta aleasa de mine, de pe blogul desemnat mie in luna octombrie, pentru Provocarea secreta.
In luna octombrie mi-a fost desemnat blogul In jurul Kadiei si am ales sa incerc reteta de Clafoutis cu pere. De foarte multa vreme mi-am propus sa incerc sa fac claufoutis, inca de cand erau ciresele pe toate tarabele. Este o reteta foarte simpla si rezultatul este foarte bun. Amesteci toate intr-un blender, torni peste fructe si dai la cuptor. N-ai ce sa gresesti!

Ingrediente:
- 5 oua mijlocii
- 80g zahar
- 130g faina
- 1/2 lingurita sare
- 360 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 2 pere
- unt pentru uns tava

Intr-un blender am mixat ouale cu zaharul timp de 2 minute. Am adaugat laptele, faina, sarea si zaharul vanilinat si am mai mixat 2 minute.




Am uns cu unt fundul si peretii unui vas de sticla termorezistent, cu diametrul de 20cm. Perele le-am taiat cubulete si le-am imprastiat pe fundul vasului.



 Peste pere am turnat compozitia din blender si apoi am bagat vasul la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare, pentru 45 minute.


Asa arata cand am scos vasul din cuptor:



Am lasat sa se racoreasca 20 minute, apoi am taiat si am servit pofticiosilor care tot faceau naveta camera-bucatarie, intreband "E gata?".





Are consistenta de budinca si este foarte bun acest claufoutis cu pere!
Dupa cum se observa si in poze, cubuletele de para s-au ridicat in mod miraculos la suprafata.




Kadia, sarut mana pentru idee! A fost foarte bun!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana