luni, 8 octombrie 2012

Pariziene cu budinca de vanilie


Reteta pentru coca am preluat-o de la Laura Adamache. Cornurile au iesit foarte pufoase, gustoase si foarte frumoase! Bineinteles ca le voi trece pe lista " de repetat neaparat!"
Umplutura poate fi: budinca, cum am pus eu, gem, rahat, fondant, creme diverse.

Ingrediente:
***Aluat:
- 500 gr faina
- 20 gr drojdie proaspata
- 70 gr zahar
- 260gr lapte
- 50 gr unt
- sare(un varf)
- 1 ou mediu
***Umplutura
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 7 linguri zahar
- 1l lapte
***Decor:
- 1 ou mare
- 3 linguri lapte
- seminte de susan


Laura a facut aluatul in masina de paine, dar eu nu detin o astfel de masina.
Am pregatit toate ingredientele, mi-am suflecat manecile si am trecut la treaba.
Drojdia am frecat-o cu o lingurita de zahar si apoi am dizolvat-o in 50ml lapte cald. Am adaugat si o lingurita de faina si am lasat maiaua formata sa faca spume. Dupa 10 minute era gata.
Faina am pus-o intr-un castron, am facut o adancitura in mijlocul ei si am turnat acolo maiaua.


Cu ajutorul unei furculite am inceput sa incorporez faina in maia, adaugand pe rand oul...


... untul la temperatura camerei si laptele cald in care am dizolvat zaharul. La urma am adaugat si praful de sare.


A rezultat o coca moale si lipicioasa.


Castronul cu aluat l-am bagat in cuptorul cu microunde, pentru a fi ferit de curenti reci de aer si l-am lasat acolo o jumatate de ora sa creasca. In acest timp am pregatit budinca pentru umplutura. Am urmat pasii descrisi pe spatele plicurilor de budinca, deci nu vad rostul sa descriu aici cum am facut.
Din aluatul crescut am format bulgari de coca, 13 mai precis mi-au iesit mie, cu mainile unse cu ulei. Aluatul este moale, dar nu mai este chiar asa lipicios.


Pe o planseta pudrata cu faina am pus fiecare bulgaras in parte, l-am framantat un pic, sa se pudreze cu faina, apoi l-am intins intr-o foaie ovala. Eu am intins foaia prea mult si a fost prea subtire. data viitoare voi lasa foaia un pic mai groasa.


La unul din capetele foii ovale am pus budinca.


Am acoperit budinca cu aluat si am inchis-o ca intr-un portofel. Celalalt capat al foii de aluat l-am taiat in fasii.


Am rulat usor si am obtinut un sul fistichiu.


Rulourile le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt. Am lasat loc intre ele si le-am indoit usor capetele, pentru a obtine forma de corn de patiserie. Le-am uns cu ou batut cu lapte si le-am presarat cu seminte de susan. Le-am mai lasat sa creasca pana s-a infierbantat cuptorul (20 minute), timp in care am pregatit si celelalte cornuri.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare. In 20 de minute cornurile aveau o culoare foarte frumoasa si erau gata.


Doamne, ce frumos mirosea in casa!
Am bagat si cealalta tava in cuptor si am lasat-o tot 20 de minute.
Cornurile sunt perfecte! Multumesc Laura pentru reteta minunata!



S-au pastrat moi si pufoase si a doua zi. Au fost minunate langa o cana de lapte cald, la micul dejun.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana