miercuri, 26 septembrie 2012

Negresa cu gem si nuci (de post)


Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita ingrediente multe si scumpe, nici tehnici de fabricatie complicate. Rezultatul este o prajitura delicioasa!
Ingredientele se masoara cu aceeasi cana/pahar/borcan.

Ingrediente:
- o cana zahar
- o cana ulei
- 2 cani apa
- un borcan gem sau dulceata (400g)
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita otet
- 3 linguri cacao de buna calitate
- faina cat cuprinde
- o cana nuca macinata sau fulgi de cocos

Intr-un bol se pun: zaharul, uleiul, apa, dulceata (sau gem), cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet.



Am adaugat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu cu un tel.


Am adaugat atata faina pana cand compozitia a ajuns la consistenta unei smantani subtiri.


Am turnat compozitia intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt si am presarat deasupra nuca macinata grosier.



Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat spre mic, timp de aproape 50 minute. Prajitura este gata daca trece cu brio testul scobitorii.



Este foarte buna atat calda, cat si rece. Are o textura umeda si ciocolatoasa.







Se mai pot adauga lacrimi de ciocolata, fulgi de cocos, marshmallow, rahat, alune, etc sau se poate glazura cu ciocolata.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana