miercuri, 19 septembrie 2012

Coaste lipicioase, dulci-picante


Asta a fost comanda ferma  de sambata si m-am conformat. Am facut aceste coaste si cu alta ocazie, dar pana sa apuc sa le pozez au disparut. Acum insa, i-am alungat pe toti din bucatarie si am reusit sa fac poze pas cu pas acestei retete simple.

Ingrediente:
- coaste cu carne (eu am avut in jur de 2 kg)
- o lingura boia de ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sos Worcestershire
- 3 linguri miere incalzita
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 3 linguri dulceata de ardei iute

Coastele, taiate in bucati potrivite, le-am pus gramada intr-un bol incapator. Celelalte ingrediente le-am amestecat intr-un castronel si am obtinut o pasta subtire. Va sfatuiesc sa gustati pasta inainte de a o folosi, pentru a-i putea ajusta gustul dupa bunul vostru plac.
Pasta am turnat-o peste coaste si am amestecat bine, avand grija ca fiecare coasta sa fie unsa pe toate partile.



Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt am asezat coastele, intr-un singur strat.



Tava am bagat-o in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc potrivit spre mare. Dupa o jumatate de ora am intors coastele din tava si pe partea cealalta. Am bagat iar tava la cuptor si am mai lasat-o 20 de minute.
Asa arata cand am scos tava din cuptor:



Am servit alaturi de piure de cartofi si salata de rosii cu castraveti, ardei gras, ceapa si cimbru:



Au fost foarte bune, lipicioase, dulci si un pic picante, iar carnea a fost frageda. Junioara era toata mazgalita pe fatuca si pe maini de sos.   Farfuria pentru poza finala ea a asezat-o. 
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana