miercuri, 19 septembrie 2012

Coaste lipicioase, dulci-picante


Asta a fost comanda ferma  de sambata si m-am conformat. Am facut aceste coaste si cu alta ocazie, dar pana sa apuc sa le pozez au disparut. Acum insa, i-am alungat pe toti din bucatarie si am reusit sa fac poze pas cu pas acestei retete simple.

Ingrediente:
- coaste cu carne (eu am avut in jur de 2 kg)
- o lingura boia de ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sos Worcestershire
- 3 linguri miere incalzita
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 3 linguri dulceata de ardei iute

Coastele, taiate in bucati potrivite, le-am pus gramada intr-un bol incapator. Celelalte ingrediente le-am amestecat intr-un castronel si am obtinut o pasta subtire. Va sfatuiesc sa gustati pasta inainte de a o folosi, pentru a-i putea ajusta gustul dupa bunul vostru plac.
Pasta am turnat-o peste coaste si am amestecat bine, avand grija ca fiecare coasta sa fie unsa pe toate partile.



Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt am asezat coastele, intr-un singur strat.



Tava am bagat-o in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc potrivit spre mare. Dupa o jumatate de ora am intors coastele din tava si pe partea cealalta. Am bagat iar tava la cuptor si am mai lasat-o 20 de minute.
Asa arata cand am scos tava din cuptor:



Am servit alaturi de piure de cartofi si salata de rosii cu castraveti, ardei gras, ceapa si cimbru:



Au fost foarte bune, lipicioase, dulci si un pic picante, iar carnea a fost frageda. Junioara era toata mazgalita pe fatuca si pe maini de sos.   Farfuria pentru poza finala ea a asezat-o. 
Sa ne fie de bine!