vineri, 28 septembrie 2012

Bento box - saptamana 1 (18 septembrie - 21 septembrie)


Pentru cine nu stie, in 17 septembrie a inceput scoala.
In incercarea mea de a nu-i pune junioarei sandwich in fiecare zi, am cumparat o caserola compartimentata si planuiesc sa-i pun mancare cat mai diversificata. Am si o gentuta mica, cu pereti dubli, in care incape perfect caserola, sticluta cu apa, un prosopel si un pachet de servetele umede.



Fac si poze in fiecare zi, ca sa ma oblig sa nu ma las pe tanjeala si sa revin la eternul sandwich.
Va rog sa postati aici daca aveti idei pentru caserola de pranz.

P.S. Pentru a evita orice neintelegere si nelamurire: junioara mea are 8 ani, este eleva in clasa a II-a si sta la scoala de la ora 8 la ora 16. Intelegeti atunci de ce e importanta caserola asta, nu?

Marti, 18 septembrie 2012:


Orez cu ou si legume (morcov, ardei gras, castravete), mini-snitele de pui cu seminte. piersica, bombonele gumate.

Miercuri, 19 septembrie 2012:



 Sandwich (paine neagra cu tarate, unt, salam cu sunca, cascaval), ardei gras verde, castravete, ou fiert, 2 bomboane cu aroma de portocala, banana.

Joi, 20 septembrie 2012:


Copanel de pui in crusta de fulgi de porumb (copt la cuptor), ardei gras verde, castravete, cubulete de cascaval, negresa cu gem si nuci (facuta de mine), doua bombonele si o banana.

Vineri, 21 septembrie 2012:



Pizza facuta de mine (sunca de curcan, ardei gras, masline, ciuperci, sos de rosii, cascaval), feliute de mar, boabe de strugure si un iaurt mic cu capsune.

Aceasta postare este prima dintr-un lung sir de postari numai pe aceasta tema. Poate va fi o sursa de inspiratie bine venita si un model de urmat in caz de blocare a imaginatiei, atunci cand nu vom mai gasi usor raspunsul la intrebarea: " Azi ce pun la pachetel?".
In fiecare saptamana voi posta un astfel de articol, in care vor aparea poze, descrierea continutului pachetelului si eventual link-uri catre retetele din blog pentru pachetelele puse de-a lungul unei saptamani (5 zile lucratoare).
Voi ce puneti la pachetel copiilor vostri?

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana