sâmbătă, 4 august 2012

Salata de macrou si legume la gratar


Poate nu arata foarte apetisant, dar asta e numai vina mea ca nu am reusit sa fac o poza frumoasa a rezultatului final. Va asigur insa ca este atat de buna ca nici nu-ti vine sa crezi ca este o mancare de dieta. Salata asta este conforma cu dieta Montignac, faza I.
Ingrediente:
- 2 buc macrou
- 1 lamaie
- 1 lingura patrunjel uscat
- 1/2 kilogram ciuperci
- 1 dovlecel
- 1 ceapa mare
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper macinat dupa gust

Macroul spalat, curatat de mate si de cap l-am asezat pe bucati de folie de aluminiu, l-am presarat cu sare, piper macinat si patrunjel uscat si i-am adaugat felii de lamaie. Am infasurat totul cu folia de aluminiu, astfel incat la gatit sa nu curga nimic si pachetelele astfel formate le-am asezat pe gratarul incins. 10 minute pe o parte si inca 10 minute pe partea cealalta si pestele a fost gata. L-am lasat sa se raceasca in folie.


Pana s-a racit pestele, am prajit pe gratar legumele taiate felii.
Ciupercile,...


... ceapa,...


si dovlecelul.
Pestele l-am curatat de oase si l-am rupt fasii. L-am amestecat cu legumele prajite la gratar.


Am adaugat uleiul de masline, zeama de la feliile de lamaie coapte impreuna cu pestele, sare si piper macinat. Am amestecat usor si gata.


A fost foarte foarte foarte buna. O portie am pus-o intr-o caserola si am luat-o la serviciu pentru masa de pranz. Perfecta! In mod sigur voi mai face salata asta!
Legumele facute la gratar, pestele cu aroma de lamaie, ideea de a le alatura - minunate!
S-aveti pofta!